Grieg trio06

Grieg Trio med dobbel CD

Trioen som har eksistert i 21 år er klar med nok en utgivelse. Denne gangen med romantisk musikk i fokus.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Siden platedebuten i 1991 har Grieg Trio etablert seg med en lang rekke kritikerroste utgivelser. Nå er trioen klar med en dobbel SACD med de store romantiske mesterverkene til Tsjaikovskij og Smetana – og dessuten Griegs eneste bidrag til klavertrio-litteraturen.
Sistnevnte forble upublisert i komponistens levetid. Andante con moto i C-moll ble med stor sannsynlighet komponert for å være den langsomme satsen i en flersatsig klavertrio. Omstendighetene gjorde at verket ikke ble utviklet videre, men også som et enkeltstående verk holder musikken en kvalitet på høyde med Griegs øvrige kammermusikk.
Bedřich Smetana markerte seg sammen med Antonín Dvořák som fremst av de tsjekkiske nasjonalkomponistene, inspirert av Pragrevolusjonen og voksende patriotisme. Klavertrioen fra 1855 er Smetanas første store kammermusikalske verk, skrevet til minne om datteren ‘Frizi’ som samme år døde i skarlagensfeber. Verket er spontant og rapsodisk i karakter, den dypt personlige musikken har blitt sammenlignet med dagboken til en plaget sjel.
Tsjaikovskijs trio Op. 50 står i en særstilling. Det var bortgangen til pianisten og pedagogen Nicolai Rubinstein som var katalysatoren for verket; ”en ny form for musikk som jeg aldri har skrevet før” i følge komponisten. Op. 50 er et høydepunkt i den romantiske litteraturen, både i ren musikalsk forstand og ved det faktum at det i sin helhet varer i over 46 minutter. Det var for fremføringen av Tsjaikovskijs episke klavertrio Grieg Trio mottok Kritikerprisen i -93/94.
Trioen som består av Vebjørn Anvik (klaver), Sølve Sigerland (fiolin) og Ellen Margrete Flesjø (cello) gjør konserter i musikkmetropolene i verden inklusive Chatelet, Concertgebouw, Schauspielhaus, Salle Verdi and Weill Hall, Carnegie Hall og Lincoln Center.
23. februar spiller de igjen i Wigmore Hall, London. Grieg Trio er kunstneriske ledere for Stavanger Internasjonale kammermusikkfestival, som i år starter 10. august.
Det er Simax som melder dette.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev