Susanna Mälkki, SSO

Full romantikk med Symfoniorkesteret

På dagen til St. Valentin, fredag 14. februar, blir det rikelig med symfonisk romantikk i Stavanger Konserthus. Da inviterer Stavanger Symfoniorkester til en kveld med kjærlighet, romantikk og erotikk i mange forskjellige kledninger.

Kalender

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi

30/10/2021 Kl. 14.00

Oslo

Lørdagsopera 30. oktober

30/10/2021 Kl. 15:30

Oslo

Konserten, som inngår i Klassikerserien, begynner og avsluttes med musikalske betraktninger over to berømte «jente-futer», og derimellom presenteres en rekke kjente elskovspar fra operalitteraturen – lykkelige så vel som ulykkelige, heter det i presentasjonen av konserten.

Med seg har Symfoniorkesteret dirigenten Susanna Mälkki og det danske sangerparet Inger Dam-Jensen og Morten Ernst Lassen. Disse vil formidle sterke følelser fra to av Mozarts operaer, Papagena og Papageno i operaen «Tryllefløyten» og greven og Susanna i «Figaros Bryllup». Dessuten møter vi Romeo og Julie fra Gounods opera med samme navn, og vi får høre Gershwins velkjente kjærlighetserklæring mellom Porgy og Bess. En finsk folkehelt og kvinnebedåreren Don Juan er også med.

— Den som setter pris på god romantisk musikk får med denne konserten en sjelden sjanse til å få mange av musikkhistoriens populære melodier servert av utøvere på høyt internasjonalt nivå, mener Stavangersymfonikerne selv.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev