Lademoen kunstnerverksted har kritikerresidens i en leilighet i verkstedbygget. (Foto: Rebeka Helena Blikstad)

Inviterer skrivende kritiker til Trondheim

Lyser ut residens: Vil ha kunst-/musikkritiker på besøk.

Kalender

CHIAROSCURO QUARTET: Himmelske melodier

31/01/2023 Kl. 19.00

Oslo

Operapub i Teaterkjeller’n 1. februar

01/02/2023 Kl. 21:00

Oslo

Portrettkonsert – Harpreet Bansal

01/02/2023 Kl. 19.00

Oslo

LYTTELUNSJ med Kenneth Karlsson

03/02/2023 Kl. 11.30

Viken

Residensutlysninga retter seg først og fremst kritikere som innenfor kunstkritikk – men også uttrykkene scenekunst, musikk, dans, med mer, kan vurderes.

I samarbeid med Lademoen kunstnerverksteder (LKV) utlyser ArtScene Trondheim (AST) et gjesteopphold for en tilreisende kritiker i november 2021 og april 2022. Den aktuelle kritikeren vil få opphold og arbeidsplass i inntil en måned ved LKVs tverrfaglige kunstnerresidens i Trondheim. Et lite stipend følger også med, i tillegg til produksjonsoppdrag – et tekstoppdrag for magasinet AST er del av residensopplegget.

Tilbudet gjelder først og fremst kritikere som arbeider innenfor kunstkritikk, men også andre sjangre (scenekunst, musikk, dans etc) kan vurderes. Oppholdet kan brukes til faglig fordypning, til å bli kjent med regionens kunst- og kulturscene, og skrivearbeid. Trondheims kulturtilbud er i vekst, med nykommere som Kunsthall Trondheim og Galleri Dropsfabrikken. I november åpner også kulturhuset Kjøpmannsgata Ung Kunst.

I løpet av gjesteoppholdet skal kritikeren gjennomføre en presentasjon av sitt kritikervirke, samt skrive en tekst som publiseres på artscene.no. Teksten kan ta form som kritikk fra regionens kunstscene, et intervju med en lokal kulturaktør eller et essay fra kritikerens faglige interesseområde. Mer om oppdrag, varighet og søknader på nettsidene til ArtScene Trondheim.

AST er et uavhengig nettmagasin for kunstkritikk og formidling.
– Vi belyser og diskuterer samtidskunsten i regionen, og er en aktiv deltager i den nordiske kunstdiskursen, skriver AST.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev