Lene Grenager (foto: Lisbeth Risnes)

Fritt fall i desember

Osloklubben Blås lørdagsmatiné Fritt Fall byr denne helgen på førjuls-impro med No Spaghetti Edition og trioen Slinger. Halsbrekkende improvisasjon og kreativ tonelek står på advents-menyen for de som allerede er lei kirkekonserter og julesanger. Vertskap for kvelden er Tonny Kluften og Ny Musikk.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

No Spaghetti Edition, som i disse dager har reiser rundt på en mini-Norgesturné blir ledet av improvisasjonsmusikerne Ingar Zach og Tonny Kluften, og representerer en viktig utvikling av det unge, kreative og nyskapende musikklivet i Norge. Ensemblet er et resultat av samarbeid mellom musikere fra ny musikk-, improvisasjons- og jazzmiljøet i Norge.

Konseptet rundt No Spaghetti Edition er å samle musikere fra ulike miljøer til et ensemble, der det er åpent for kollektiv improvisasjon, solister og mindre grupperinger. Ensemblet ga i juni 2001 ut den kritikerroste CD`en, «Listen… and tell me what it was».

SLINGER er et møte mellom tre improvisasjonsmusikere som til sammen har beveget seg innenfor og utenfor mange genre. Lisa Dillan er friimprovisasjonssanger, og jobber med soloimprovisasjon, performance og som vokalist i Lisa Dillan URG ensemble. Hild Sofie Tafjord har utgangspunkt som
jazzhornist, og har utviklet en helt særegen hornlyd som kan oppleves i ulike konstellasjoner. Hun er fast medlem av SPUNK og duoen Fe-mail. Lene Grenager er komponist og cellist, og fast medlem av SPUNK. Hun er aktiv i ulike sammensettinger innenfor dans/teater, og er nyvalgt president i Ny Musikk.

De medvirkende er:

No Spaghetti Edition:
Håkon Kornstad – tenor og sopransaksofon
Frode Haltli – akkordeon
Tonny Kluften – kontrabass
Hild Sofie Tafjord – horn
Ivar Grydeland – gitar
Ingar Zach – slagverk
Ole Jørgen Bardal – altsaksofon
Morten Engebretsen – bassklarinett

Slinger:
Lisa Dillan – vokal
Hild Sofie Tafjord – Horn
Lene Grenager – Cello

Fritt Fall på Blå i Oslo, lørdag 8. desember kl. 1400. Bill. kr. 50,-

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.