NRK Ulyd

Forum for lytting: NOTAM/NMK

Onsdag 29. mars arrangerer NOTAM forum for lytting i Nedre Gate i Oslo. Denne gangen er det Tilman Hartenstein i NRK Ulyd som vil ta for seg tekst/lyd-komposisjoner som bruker virkemidler fra hørespill, elektroakustisk musikk og konkret poesi. Mats Lindström fra EMS, Stockholm innelder seansen.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Tilman Hartenstein har jobbet ved NRK i en årrrekke og har lydkunst som sitt spesialfelt. Han er ansvarlig for NRKs Ulyd-prosjekt. Innleder forumet gjør Mats Lindström EMS, Stockholm. Lindström har siden 80-tallet jobbet med både elektroakustisk musikk og live elektronikk. Lindström har blant annet arbeidet med konstruksjon av egne instrumenter og dessuten som produsent ved Fylkingen.

I den elektroniske musikkens fødsel ble radiomediet benyttet til ulike former for lydkomposisjon, og pionèrer som Brecht og Weill samt Berio og Stockhausen arbeidet alle med dette mediet. Tekst/lyd-komposisjone er en kunstform med røtter i radiomediet, og begrepet stammer fra den svenske multikunstneren Øyvind Fahlström. Tekst/lyd-komposisjon bruker virkemidler fra hørespill, elektroakustisk musikk og konkret poesi.

Tekst/lyd-komposisjon er en måte å jobbe på som ennå er et lite utforsket felt i Norge, i motsetning til i Sverige.

NOTAM/NMK forum onsdag 29. mars, kl 19:00 i Nedre gate 5. NOTAMs hjemmesider finnes her, NRK Ulyd finnes på disse sidene.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev