Evan Heilevang Gardner 2006

Evan Heilevang Gardner fremføres i Amsterdam

3.-10. september arrangeres International Gaudeamus Music Week i Amsterdam, hvor Evan Heilevang Gardner er representert med verket ”Lights Out”. Selv om verket alt er innspilt, er dette første gangen verket fremføres live.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den 8. september urfremføres Evan Heilevang Gardners ”Lights Out” på International Gaudeamus Music Week i Amsterdam. Utøvere er Etienne Siebens og Den Nederlandske Radios Kammerfilharmoni, og verket fremføres på Muziekgebouw. Verket var opprinnelig skrevet for en CD-produksjon med tre andre unge norske komponister, og er spilt inn av Kringkastingsorkesteret med Rolf Gupta som dirigent.

The Gaudeamus Foundation
The Gaudeamus Foundation – Center of Contemporary Music organiserer og promoterer samtidsmusikk, både fra Nederland og ellers i verden. Hvert år avholdes en internasjonal festival som fokuserer på musikk fra yngre komponister. Festivalen arrangeres i form av en konkurranse, og i år består juryen av Calliope Tsoupaki (Nederland), Sam Hayden (England) og Jørgen Brøuninger (Sør Afrika). 20 komponister fra hele verden har blitt valgt ut etter innsendelse i tre ulike kategorier; orkestermusikk, kammermusikk, og elektro-akustikk, der kanditatenes stykker blir spilt under festivalen.

Utvidet versjon
Selv om «Lights out» ble skrevet i 2005 og innspilt året etter, er dette første gang verket spilles live. Orginalutgaven var skrevet for en noe annerledes orkesterbesetning, men i det siste utkastet ble det mulighet til å skrive for klaver. Den nye utgaven utnytter funksjonene til klavermusikk, og pianisten Ashley Hribar, som vant Gaudeamus International Interpretters Competition 2005, skal spille klaver på framførelsen i Amsterdam.

Gardner skriver selv om stykket:

”Stykket begynner med en dyster akord som representerer mørkets råskap. På dette tidspunkt starter det som et barns frykt for det ukjente mørke, en frodig innbilning. Masser av akkorder smeltes sammen og skaper en forvrengning, og deretter følger brå, skarpe eksplosjoner, som bryter den nervøse stillheten. Lyder uten en bestemt orden dveler på overflaten, og akkurat når følelsen av frykten minsker, starter en ustabil rytmisk ide å vokse fra mørket. Natten forandres til å bli en slagmark for fantasien.”

Om komponisten
Evan Gardner er født i Lawrence, Massachusetts i 1978, med norsk mor og amerikansk far. I USA studerte han komposisjon og elektroakustisk musikk under Pauline Oliveros og Randolph Coleman. Han flyttet senere til Norge, der han studerte komposisjon ved Norges musikkhøgskole under Lasse Thoresen, Olav-Anton Thommessen og Henrik Hellstenius. I 2005 mottok han stipend for å delta ved Aspen Music Festival, og i 2006 mottok han RWE-Deas stipend for å studere komposisjon i Berlin under Fabian Levy. Hans verker har blitt fremført i USA og i Europa, og han har også jobbet med musikk til film og videoinstallasjoner. I 2006 komponerte han musikken til kortfilmen ”Sniffer” som vant Palm D’ore under Cannes Film Festival samme år.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev