DNBE (Foto: Daniel Wester)

Det norske Blåseensemble godt besøkt

Hele 2500 østfoldinger lot seg lokke til konsert da Det Norske Blåseensemble med solister, dansere og skuespilleren Bjørn Skagestad fristet med sin konsertversjon av operetten Czardasfyrstinnen 12. og 13. august, i følge en pressemelding fra ensemblet. DNBE ser dermed ut til å ha funnet en nisje hvor de kan klare seg som selvstendig ensemble etter at Forsvaret trakk seg ut av driften.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

— Aldri tidligere har så mange østfoldinger møtt opp for å høre DNBE fremføre to klassiske konserter. Konsertene ble arrangert henholdsvis i Halden og Moss. Til konserten i Halden 12. august var det forhåndssolgt hele 1000 billetter. Dette var et enormt løft for oss i Det Norske Blåseensemble og en stor opplevelse for publikum, sier markedssjef i DNBE Vegar Bakken.

De to konsertene ble begge arrangert utendørs, ved festningen i Halden og ved Galleri F-15 på Jeløya. Bakken tror denne typen arrangementer tiltrekker seg folk som vanligvis ikke går på klassiske konserter, og understreker betydningen av slike alternative konserttilbud. Han får støtte av turistnæringen:

— Det Norske Blåseensemble bidrar til å skape økt oppmerksomhet om Halden som kulturby. Publikumsrekorden fra torsdagens konsert viser at de har lykkes i sin satsning på å nå et bredt publikum, og vi gleder oss til nye produksjoner fra DNBE, sier turistsjef i Halden Liv Lindskog.

Forsvarets omorganisering medførte at noen av dets musikkorps måtte løsrive seg og finne andre former for drift. 1.januar 2003 ble Det Norske Blåseensemble opprettet som en videreføring av Forsvarets Distriktsmusikkorps Østlandet. Det har vært stor vilje blant lokale politikere og fylkeskommune og stat å opprettholde orkesteret som sivilt ensemble.

Samme dag som korpset ble nedlagt opprettet Østfold Fylkeskommune og Halden kommune stiftelsen Det Norske Blåseensemble anno 1734. Året 1734 henviser til at det helt siden 1734 har eksistert korpsvirksomhet i Halden. Ensemblet vil i størst mulig grad presentere et bredt spekter av musikk, fra tradisjonelle, klassiske verker til blues, rock og moderne verk, samt samtidsmusikk. Musikerne skal være inspiratorer for andre miljøer. Ensemblet er regionens eneste profesjonelle blåseensemble, og består per i dag av 26 musikere.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev