Mari Eriksmoen/Foto: lindemanslegat.no

De unges Lindemanpris til Mari Eriksmoen

Fredag mottok den 26 år gamle sopranen prisen pålydende 50.000 kroner.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er vinneren av Lindemanprisen, i år Solveig Kringlebotn, som får muligheten til å utpeke en vinner av de unges Lingemanpris. Kringlebotns valg falt på en sanger hun har fulgt gjennom mange år; sopranen Mari Eriksmoen.
”Fra å være en upolert sanger, men med et godt materiale, har hun vokst år for år. Men det har ikke kommet gratis. Hun har jobbet beinhardt over tid, og det gir resultater i alle bransjer og yrker. Også innen sang”, sa Kringlebotn i sin begrunnelse.
Kringlebotn mener Mari Eriksmoen har utviklet en stadig bedre sangteknikk, noe som gjør at hun leverer prestasjoner på et stadig høyere nivå. I tillegg trekker Kringlebotn fram den sceniske opptredenen.
”Mari er utrustet med en stor scenebegavelse. Hun har et skuespillertalent langt utover det vanlige, noe som gjør at hun innen opera, og spesielt innen framtidens opera der teaterelementet blir stadig viktigere, har et fortrinn framfor mange andre. Det er summen av alt dette som gjør at jeg vil gi de unges pris til Mari. Hun har utstråling, personlig uttrykk og klang, kombinert med intelligens, vilje og voldsom arbeidsmoral”, heter det i begrunnelsen.
Mari Eriksmoen har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og fra Conservatoire National Superieur i Paris. Hun debuterte som 23-åring på Den Norske Opera i turneforestillingen ”Operaen kommer”, og var også solist under gallaforestillingen som åpnet den nye operaen i Bjørvika i 2008. Tidligere i år debuterte hun også ved opeeraen i København som Barbarina i ”Figaros Bryllup”. Hun studerer nå hos professor Susanna Eken på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i København. Hun skal synge en av hovedrollene i den nyskrevne operaen ”Jorden rundt på 80 dager” av Gisle Kverndokk, som skal spilles på Den Norske Opera i mai/juni i 2010.
Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev