Barratt-Due og Soon-Mi Chung 2-07

Årets Lindemanpris til Stephan Barratt-Due og Soon-Mi Chung

Som team har Barratt-Due og Chung stått i spissen for den utvikling som har ført til at instituttet de siste 20 årene har markert seg som et unikt lærested for utøvende musikere i Norge.heter det i juryens begrunnelse.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Styret for Lindemans legat har bestemt at Lindemanprisen 2007 skal tildeles Stephan Barratt-Due og Soon-Mi Chung for deres store innsats som musikkpedagoger. Prisen er på 150.000 kroner, og den er Norges største musikkpris.

Juryens begrunnelse:

I 1985 overtok Stephan Barratt-Due den faglige og kunstneriske ledelsen av Barratt Due musikkinstitutt. Soon-Mi Chung har i alle disse årene stått ved hans side som musiker og musikkpedagog. Som team har de to stått i spissen for den utvikling som har ført til at instituttet de siste 20 årene har markert seg som et unikt lærested for utøvende musikere i Norge.

De to prismottakernes arbeid som musikkpedagoger og institusjonsledere preges av høye kunstneriske ambisjoner og en egen evne til å skape et inspirerende lærings- og utviklingsmiljø blant ansatte, studenter og elever. De legger vekt på at den som vil utvikle seg som musiker, allerede som barn må få anledning til å delta i sammenhenger der de kunstneriske målene er tydelige, og der de får møte og arbeide sammen med erfarne kunstnere på høyt nivå.

Både Stephan Barratt-Due og Soon-Mi Chung er erfarne musikere som har markert seg som solister og kammermusikere både nasjonalt og internasjonalt.

Både som pedagoger og som instituttledere er det viktig for dem at instrumental- og kammermusikklærere bringer med seg bred podieerfaring i møte med elever, en erfaring som omfatter mestring av et stort spekter av utfordringer: kunstneriske, kommunikasjonsmessige, samarbeidsmessige, konkurransemessige og psykiske. I sin gjerning ved Instituttet lever de opp til et krav om at avstanden fra det beskyttede undervisningsrommet til det ofte ubarmhjertige podiet skal være kort. I tråd med dette stiller Stephan Barratt-Due og Soon-Mi Chung store krav både til seg selv og sine medarbeidere.

Prismottakerne kan med glede og stolthet betrakte listen over tidligere studenter fra de mer enn tyve årene de har ledet Barratt Due musikkinstitutt, som har markert seg i norsk musikkliv som solister, kammermusikere, orkestermusikere og musikkpedagoger. Norsk kulturliv kan takke Stephan Barratt-Due og Soon-Mi Chung for det inspirerende kunstneriske, faglige og menneskelige grunnlaget de og deres medarbeidere har gitt et stort antall barn og ungdom – både dem som valgte å bli musikere og alle dem som har tatt med seg sine opplevelser i Due-huset inn i andre yrker – og i sine liv.

Dette i følge en pressemelding.
Mer informasjon om prisen og utøverne finnes her.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev