Borealislogo

Borealis 2008 – Ekstrem tradisjon, høye trær

Samtidsmusikkfstivalen kan blant annet tilby Mike Patton og Stian Carstensen i duett, Nils Økland og Ensemble Recerche. Mathias Spahlinger er årets festivalkomponist.

Kalender

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Hayseed og Odd Einar Nordheim på Hankø

11/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Borealis 2008 presenterer et program med tematikken «Ekstrem tradisjon og høye trær». Verdenspremiere på Mike Patton og Stian Carstensens duett, urframføring av Nils Økland, og samtidsensemblet Ensemble Recherche, er artistene som åpner årets festival som går fra 26. februar til 1. mars.

— Da Mike Patton ville komme på Borealis, fortalte han raskt at han bar på en drøm: Å få spille med Stian Carstensen (Farmers Market), sier festivalsjef Nicholas Møllerhaug i en pressemelding.

— Carstensen og Patton har på hver sin front utfordret tradisjonelle musikkuttrykk og skapt noe helt nyskapende. Vi er veldig stolte av å kunne presentere verdenspremieren for denne duetten, fortsetter Møllerhaug.

Patton er kjent fra bandene Faith No More, Mr Bungle, Fantomas og Tomahawk, og står bak selskapet Ipecac. Patton har også gitt ut et album med Kaada.

I forkant av Patton/Carstensen-premieren vil Ensemble Recherche presentere årets festivalkomponist; Mathias Spahlinger. Recherche har over 400 urframføringer bak seg, og internasjonalt regnes ensemblet for å være den fremste tolkeren av Mathias Spahlingers raffinerte tonelandskap.

Nils Økland urframfører bestillingsverk

Nils Øklandr vil urframføre et bestillingsverk på Borealis.  Under inspirasjon av den bøhmiske 1700-tallskomponisten Heinrich Ignaz Biber,  utforsker Økland uortodokse måter å stemme på – den sure og skeive tonen, og utakten som har vokst frem gjennom tøffe værforhold på Vestlandet.

— Ekstrem tradisjon er en fellesnevner for en rekke av festivalartistene i 2008, sier Møllerhaug i pressemeldingen.

Resten av Borealisprogrammet blir offentlig mandag 13. januar

Dette ifølge en pressemelding fra Borealis.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev