Andrew Litton

BFO i Spania – Trondheimsolistene i Grieghallen

Bergen Filharmoniske Orkester gjennomfører denne uken en seks konserters turné i Spania, som, er deres første utenlandstur med den nye sjefdirigenten Andrew Litton. BFO opptrer med verker av bl.a. Mahler, Ravel, Hovland, Katsjaturjan og Sjostakovitsj. Under symfoniorkesterets fravær rykker kammerensemblet Trondheimsolistene inn i Grieghallen torsdag, under ledelse av sin stifter Bjarne Fiskum.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Bergen Filharmoniske Orkester gjennomfører denne uken en seks konserters turné i Spania, som er deres første utenlandstur med den nye sjefdirigenten Andrew Litton. Før avreise er programmene blitt presentert for publikum i Grieghallen. Solist på turnéen er Jean-Yves Thibaudet, som er et stort pianistnavn på kontinentet. Han har også tidligere opptrådt med BFO.

BFO tilbyr to ulike programmer, der den ene bolken inneholder Maurice Ravels pianokonsert i G-dur og Gustav Mahlers symfoni nr. 7, og den andre Egil Hovlands «Fanfare og koral», Aram Katsjaturjans konsert for piano og orkester og Dmitri Sjostakovitsjs Symfoni nr. 10. Orkesteret besøker følgende byer og steder: Murcia, Valencia Madrid (to konserter), Oviedo og San Sebastian.

I Bergen Filharmoniske Orkesters turnéfravær i Spania går som nevnt kammerensemblet TrondheimSolistene inn i Grieghallen torsdag, under ledelse av sin stifter Bjarne Fiskum.

— De har med seg er et flott program med stor spennvidde, fra en av Antonio Vivaldis konserter i «De fire årstider» via Peter Tsjaikovskijs strykesekstett «Minner fra Firenze» til smakebiter på vår egen tids musikk, sier Liv Hege Tveit i BFO. – Polakken Henryk Górecki skrev i 1963 «Tre stykker i gammel stil» – en forløper for symfonien som skulle gjøre ham verdenskjent. Vi får også høre et interessant apropos til Vivaldi – den argentinske tangokongen Aster Piazzollas «Sommer i Buenos Aires», som refererer til den italienske mesters «Vinteren».

I begge disse komposisjonene er Hans Petter Mæhle solist. I italieneren Giovanni Solimas ballade for to celli og strykere fra 1993 opptrer Øyvind Gimse og Cecilie Koch i solopartiene. Konsert6en finner sted i Grieghallen klokken 19. 30.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.