Anders Beyer Foto Thor Brødreskift

3 millioner i forskningsmidler til Festspillene i Bergen

Skal sammen med blant annet Agderforskning forske frem kunst- og kulturattraksjoner med internasjonal konkurransekraft.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Festspillene i Bergen får tre millioner kroner over tre år til et forskningsprosjekt der målsettingen er å utløse verdiskapning og vekst gjennom å utvikle reiselivs-, kunst- og kulturattraksjoner av høy kvalitet og med internasjonal konkurransekraft.
Samarbeidspartnere i prosjektet som har fått navnet «Norwegian Icons» er Solstrand Hotel & Bad, Oseana Kunst og Kultursenter, Moster amfi- og kyrkjehistoriske senter, Hotell Ullensvang, Bekkjarvik Eiendom og matkunstnerne på Lysverket i Bergen og Bekkjarvik Gjestgiveri om å utvikle nye opplevelsesprodukter og -tjenester. Agderforskning er forskningspartner i prosjektet.
– Vi ønsker å bidra til å utløse ny vekst og verdiskaping på et faktabasert grunnlag. Sammen med partnerne vil vi utvikle unike og innovative kunst- og kulturattraksjoner av høy kvalitet og med internasjonal konkurransekraft, sier festspilldirektør Anders Beyer i en pressemelding.
«Norwegian Icons» har som mål å både utvikle hver enkelt partnerbedrift, og sy de tenkte nye attraksjonene sammen til en helhetlige konsepter. De vil også utforske mulighetene for økt gjenkjøp, og satser på kommunikasjon i digitale flater.
Forskningsmidlene er gitt av Regionalt forskingsfond Vestlandet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.