Ingar Zach

Trippel plateslipp med ny norsk improvisasjonsmusikk

Torsdag 22. januar blir en merkedag for alle som interesser seg for ny norsk musikk på tvers av genrene. Sten Sandell Trio og duoen Ingar Zach / Ivar Grydeland spiller på «Bare Jazz» i Oslo klokken 16:00 for å markere hver sin nye plate på den den norske improvisasjonslabelen SOFA. I tillegg kan man senere på kvelden begi seg til Blå for høre release-konserten med Sidsel Endresen og Christian Wallumrød, i anledning deres første duo-plate «Merriwinkle».

Kalender

Sten Sandell trio består av Sten Sandell på piano, stemme og elektronikk, Johan Berthling på bass og Paal Nilssen-Love (sistnevnte var senest i fokus i sammenheng med «All-Ears»festivalen, se lenke nedenfor) på trommer og perkusjon. Deres nye plate «Flat Iron» (SOFA 514) består av liveopptak fra trioens konsert på jazzfestivalen i Umeå i 2002 og ble tatt opp av Sveriges radio.

— Sandell trio fikk glimrende kritikker for deres debut «Standing Wave» (SOFA 504), og på «Flat Iron» klarer de nok en gang å ta den tradisjonelle pianotrio-konstellasjonen et steg videre, heter det i et presseskriv.

Duoen Zach og Grydeland utga sin debutplate «Visiting Ants» i 2000 og skal i følge ryktene ha forandret seg mye siden den gang. På platen » You Should Have Seen Me Before We First Met» (SOFA 515) spiller Ingar Zach slagverk og det obskure instrumentet sruti box, mens Ivar Grydenland trakterer akustisk og elektrisk gitar.

— Med fokus på klang, tid og langsom utvikling av de musikalske parametere, skaper duoen et personlig uttrykk som kommer klart til syne på denne utgivelsen, loves vi fra arrangørhold.

Senere på kvelden er det altså release-konsert på Blå for Sidsel Endresen og Christian Wallumrøds første duo-plate «Merriwinkle». Med seg på platen og konserten har de gjestekollaboratør og medprodusent Helge Sten, kjent fra Supersilent/ Motorpsycho.

— Dette er musikk som ikke lar seg definere i noen sjanger eller stil. Musikken er 100% improvisert så publikum kan vente seg en alt fra lavmælt, heftig, rå og vakker konsert det verken før eller siden vil bli spilt maken til, melder Jazzland Records.

Konsertstart på Bare Jazz er klokken 16:00 mens på Blå braker det løs klokken 20.00. Sistnevnte sted er det entré for kroner 100,- , mens medlemmer kommer inn for 50,-.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev