Jan Erik Vold (s/h)

Tekstforfatterfondets Ærespris til Jan Erik Vold

I går ble Tekstforfatterfondets ærespris for 2008 overrakt en av Norges mest kjente stemmer, poeten Jan Erik Vold.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Æresprisen pålydende kroner 50.000 ble overrakt på Herr Nilsen, 11 november.

”Jan Erik Volds arbeid som opphavsmann har bragt et stort, lyrisk hverdags-univers inn i møte med musikken og Tekstforfatterfondet ønsker med denne prisen å løfte frem en tekstforfatter som våger å bryte med tradisjonelle former og inspirerer til nytenkning”, heter det i en pressemelding.

Ord til toner

Jan Erik Vold debuterte på plate I 1969 med «Briskeby Blues» og har siden kommet med mange innspillinger hvor han fremfører sine ord til toner av jazzmusikere som Jan Garbarek, Chet Baker og Egil Kapstad. Han var med på å etablere den amerikanske «Jazz & Poetry» bevegelsen i Norge og har fra sin første plate utfordret grensene mellom poesi og musikk, sang og opplesning, stemme og ord.

Vold har gitt uttrykk for at selve diktet som form ofte er basert på jazzens uttrykk og at musikalsk timing er med på å tilføre spenning og nerve i hans egne dikt.

Han utviklet tidlig en særegen «Voldsk» stil hvor han refser, deklamerer, leser, snakker og musiserer gjennom ord, tonefall og fraseringer. På denne måten er han med på å vise oss nye muligheter for samspill mellom tekst og musikk, sist tydelig på hans nyeste utgivelse Drømmefangeren. Her tar Vold enda et skritt videre og viser en helt ny side ved seg selv.

Som han selv uttalte: Dette er ikke jazz og lyrikk, men lyrikk og musikk. Samtidsmusikk.

Av tidligere vinnere kan nevnes: Åge Aleksandersen. Anne Grete Preus, Vidar Sandbeck, Halldis Moren Vesaas, Erik Bye, Øystein Sunde, Odd Børretzen, og Ole Paus.

Det er Tekstforfatterfondet som melder dette.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev