Erling Wicklund, NRK

NRK starter 24-timers jazzkanal

Mandag 3. september lanserer NRK sin nye nettradiokanal NRK JAZZ. Samtidig lanseres nettstedet med samme navn.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Endelig kan vi tilby en kanal som spiller jazz døgnet rundt, sier NRKs jazzveteran Erling Wicklund. – Vi vil samle jazz-Norge til ett rike og gjøre NRK til samlingsstedet!

NRK JAZZ blir en del av NRKs digitale radiotilbud. Kanalen kan høres på NRKs nettradio, det digitale bakkenettet og på DAB-nettet om natta.

— Vi lanserer nå en totalpakke for alle jazzelskere, sier NRKs jazzstemme siden 1968, Erling Wicklund. På nettstedet nrk.no/jazz får du, i tillegg til en 24-timers jazzkanal, oppdaterte jazznyheter, video- og lydsnutter, et unikt bildegalleri, debattforum og tilgang til vår store programproduksjon.

Wicklund er spesielt stolt av profilen på den nye jazzkanalen.

— Vi ønsker å tegne et nytt jazzens verdensbilde, med norsk jazz i sentrum. Det betyr at vi spiller mye norsk, nordisk og europeisk jazz i tillegg til den amerikanske. Vi vil også formidle jazz fra Latin-Amerika, Afrika, Asia og resten av verden.

I vår nettradio får du jazz i alle fasonger – fra det tradisjonelle til det eksperimentelle, fra de store klassikerne til det nyeste nye. Musikken skifter gjennom hele døgnet. Fra den svingende frokostblandingen, via vill avantgarde og dansbar jazz på kveldstid, fram til vi tar det hele ned med nattjazzen.

NRK JAZZ på nett finner du etterhvert her.

Det er Kulturavdelingen i NRK som melder dette.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev