Fra venstre: Konsernsjef i Equinor, Eldar Sætre, prisvinner Sandra Lied Haga og kommunikasjonsdirektør i Equinor, Reidar Gjærum (Foto: Ole Jørgen Bratland)

Millionstipend til Sandra Lied Haga

– En av våre fremste cellister, sier den verdenskjente pianisten Leif Ove Andsnes om prisvinneren.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Tirsdag kveld vant Sandra Lied Haga (25) Equinors talentstipend i klassisk musikk på én million kroner. Blant tre nominerte var det 25-åringen fra Nordstrand som overbeviste juryen, skriver Equinor Morgendagens Helter i en pressemelding.

– Sandra er en cellist som utmerker seg innen den klassiske musikksjangeren. Hun viste fra tidlig alder en oppsiktsvekkende teknisk kontroll og en fyldig syngende cellotone, og har de siste årene utviklet sin personlige stemme. Hun legger ned en formidabel innsats for å stadig nå videre, og har de siste årene fått god internasjonal erfaring. Sandra er en av våre fremste cellister, og vi i juryen gleder oss til å følge hennes musikkarriere videre, sier Leif Ove Andsnes, ambassadør for Equinor Morgendagens Helter og årets juryleder.

En milepæl i musikkarrieren
Sandra Lied Haga fra Nordstrand i Oslo har høye ambisjoner for sin musikkarriere, og beskriver millionstipendet som avgjørende for å kunne leve av sin store lidenskap.

– Det er en stor ære å vinne Equinor sitt klassiske musikkstipend, og få være med i det fantastiske selskapet av musikere som har mottatt denne høythengende prisen. Min drøm har alltid vært å spille på de store verdensscener og å kunne leve av min største lidenskap. Tiden nå er avgjørende for min videre musikkarriere, og dette stipendet er en ubeskrivelig viktig hjelp for min fremtid som cellist, sier Sandra.

Norges nye celliststjerne
Som treåring startet Sandra sin musikkreise, og den store inspirasjonskilden er den verdenskjente cellisten og Sandras tidligere læremester, Truls Mørk. I dag er hun selv en cellist som musikkverdenen har store forhåpninger til.

– Sandra har de siste årene imponert stort i sin utvikling som cellist og musiker. Sandra har vist læringsvilje, glød og dedikasjon gjennom sin musikkarriere, og som årets vinner av stipendet trer hun inn i rekken av enestående talenter innen klassisk musikk. Vi gleder oss til å følge Sandra videre, sier Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Equinor.

De to andre finalistene var tubaist August Schieldrop fra Oslo og fiolinist Johan Dalene fra Sverige.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev