Paal Nilssen-Love

Nilssen-Love flyr igjen

Trommeslager Paal Nilssen-Love og den britiske saksofonisten John Butcher gjør i helgen to konserter sammen. Fredag 14. september spiller duoen på Blå i Oslo, mens de inntar Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i Bærum søndag.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Britiske John Butcher spilte første gang i Oslo med Phil Durrant på Blå i 1999- samme kveld som Paal Nilssen-Love gjorde sin første solo-opptreden i Oslo. To år etter er det klart for trekonserter der de først vil gjøre hver sin soloavdeling, og deretter opptre i samspill.

Saksofonisten John Butcher er i dag vel etablert på den internasjonale scenen av improvisasjonsmusikere. Han har holdt konserter over hele kloden, og gjort innspillinger og konserter med blant annet Derek Bailey, John Stevens, Misha Mengelberg, Phil Minton, Barry Guy og Thomas Lehn.

Dette er ikke det første samarbeidet med utenlandske musikere og Paal Nilssen-Love. Etter å etablert seg som den mest aktive og energiske trommeslagerne her til lands, er han å høre i uttallige settinger, blanet annet med musikere som Frode Gjerstad, Mats Gustafsson, Fredrik Ljungkvist, Per «Texas» Johansson, Sten Sandell, Ken Vandermark, Peter Brötzmann og nå med John Butcher. Han er også aktuell med soloplata «Sticks & Stones» på plateselskapet Sofa.

Musikken duoen vil presentere, vil være fri improviserte stykker der begge medlemmer er likeverdige og der spontant samspill og interaksjon står i fokus. I all musikalsk samspill mellom flere personer er det en forutsetning at musikerne har en felles forståelse for musikken én spiller. Om musikken svinger er opp til ørene som lytter, og er ørene «store» vil trioen kunne gi musikalske opplevelser viet til nuet og publikumet der og da.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev