Bugge Wesseltoft live

MaiJazz 2006: Stavanger Brass Band m/Nisse Landgren uroppfører verk av Bugge Wesseltoft

Det er ti år siden Stavanger Brass Band var en del av hovedprogrammet til MaiJazz. Sammen med svenske Nisse Landgren skal Stavanger Brass Band under årets festival blant annet uroppføre et 25 minutter langt bestillingsverk av Bugge Wesseltoft. Den internasjonalt anerkjente trombonisten Nisse Landgren skal være solist.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

–Vi er veldig stolte over at Bugge Wesseltoft ville skrive verk for oss, sier Svein Olav Simonsen fra Stavanger Brass Band. Bugge er nok mest kjent som frontfiguren for plateselskapet Jazzland og som en av de mest internasjonalt anerkjente norske jazzpianistene, men han har også skrevet en god del musikk blant annet for storband. Et av disse skal også spilles på konserten i tillegg til bestillingsverket.

Om bestillingsverket vil Bugge enda ikke røpe så mye, men det vil bli 25 minutter langt og han henter en del inspirasjon fra Olivier Messiaen. -I tillegg vil det bli sterke rytmiske virkemidler med elementer fra elektronika-sjangeren som seg hør og bør, sier Bugge Wesseltoft. -Jeg er faktisk veldig glad i brassband, spesielt den store, reine messingklangen og de akustiske mulighetene i et så stort ensemble og har alltid drømt om å skrive musikk for det, sier Wesseltoft.

At akkurat Nisse Landgren blir solist er neppe noen tilfeldighet. Han og Bugge har jobbet sammen mange ganger og kjenner hverandre svært godt. Det er ikke helt avklart om Bugge selv får anledning til å medvirke på selve konserten.

”Verdens med funky svenske” Nisse Landgren er en av Nordens mest profilerte jazz-musikere med en bred internasjonal profil. Han er antagelig en av verdens 3-4 beste jazztrombonister men har også markert seg som jazzsanger av format.
–Nisse er en fantastisk flott musiker og han har en utrolig utstråling på scenen. Vi gleder oss enormt til å jobbe med ham, sier Simonsen.

–Det blir en vidtspennende konsert med de to Bugge-verkene i første del før det blir ”full rulle” med Nisse- og SBB show med alt fra Lapp-Nils Polka til My Way til slutt, sier Simonsen.

Nylig ble Stavanger Brass Band Norgesmester i elitedivisjon for 3. gang på 4 år. De har etterhvert lang erfaring med jazz og store produksjoner og har de siste årene samarbeidet med artister som blant annet Morten Abel, Maria Arredondo, Vamp, Kristine Guldbrandsen, Frank Brodal, Erik Smith Trio, Canadian Brass, saksofonistene Håvard Fossum og Olav Dahle, trompetisten Jan Magne Førde, Espen Hana, den belgiske jazztrombonisten og scatteren Phil Abraham.

Det er ti år siden Stavanger Brass Band sist var i hovedprogrammet til MaiJazz.

Konserten blir på Stavangeren Kulturscene fredag 12.mai kl 21.00.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev