Sekstetten Lady Bird Orchestra kjemper om finaleplass mot trioen Damata (Foto: Christian Lunde)

Jazzintro-duell under Oslo Jazzfestival

Lanseringsprogrammet Jazzintro gjennomføres på en annen måte i koronaåret enn tidligere år. Andre del i serien med jazzdueller skjer denne uka, når sekstetten Lady Bird Orchestra og trioen Damata møtes under Oslo Jazzfestival.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Andre runde av Jazzintro skjer torsdag 13. august, og er for første gang en del av Oslo Jazzfestival. Vanligvis er de innledende rundene i Jazzintro på vårens jazzfestivaler rundt om i landet, og den store finalen på Moldejazz i juli. Men i år startet det hele på Moldejazz, og vi er bare kommet til runde to av fire når Oslo Jazzfestival blåses i gang denne uka.

Sekstetten Lady Bird Orchestra og trioen Damata, som publikum har mulighet til å møte i levende live på Salt i Oslo, møtes til duell om ganske store priser og muligheter: Finaleplass og mulighet til å kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2020, lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram fra Talent Norge og Gramo-stipend på kr 150 000.

Trioen Damata (Foto: Henning Huseby)

– Da festivalvåren 2020 ble ubønnhørlig avlyst, ble også årets Jazzintro hengende i en tynn tråd. Imidlertid har vi med god hjelp fra gode venner klart å legge opp til en alternativ løsning, og vi er enormt glade og takknemlige for at Oslo jazzfestival har sagt ja til å arrangere andre runde av Jazzintro 2020. Vi ser frem til å oppleve Damata og Lady Bird Orchestra på Salt denne torsdagskvelden, sier prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Aleksander Haugen.

Jazzintro utover høsten
Første Jazzintro-runde ble arrangert under Moldejazz i juli, og der spilte Kongle Trio seg til finaleplass. De to siste rundene blir på Maijazz i Stavanger i oktober og på Jazzfest i Trondheim i november. Finalen arrangeres på Nasjonal jazzscene i Oslo, men tidspunkt er per i dag ikke satt.

Følgende åtte band er plukket ut til å delta i Jazzintro 2020: Amund Kleppan Kvartett, Chuck People, Damata, Front!Front, Hein Westgaard Trio, Kongle trio, Lady Bird Orchestra og Skurkar.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev