Ingebrigt Håker Flaten

Ingebrigt Håker Flaten med solo CD

Den norske bassisten Ingebrigt Håker Flaten har nettopp sluppet CDen «Double Bass» på plateselskapet SOFA. Flaten er mest kjent som sidemann på uttallige prosjekter i norsk jazz og beslekte stilarter. Det siste året har han også gitt mange solokonserter, og platen gjenspeiler dette: Alle låtene er uakkompagnert solo-bass. Releasekonsert blir på Kongsbergjazz torsdag 3.juli.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Flaten har rukket å få lang fartstid i det norske jazzmiljøet, sin relativt unge alder til tross. Man har kunnet høre han med bandene Close Erase, Atomic, The Thing, School Days, Scorch Trio, The Electrics, Free Fall og sammen med Bugge Wesseltoft. I tillegg har han en meget imponerende liste over utenlandske medmusikanter, som spenner fra den amerikanske saxofonisten Chris Potter over den eksentriske samtidsmusikk saxofonisten Evan Parker til den franske fiolinvirtousen Jean-Luc Ponty.

Etter å ha deltatt på over 40 plateinnspillinger var det imidlertid tid til å la bassen tale alene. Platen ble spilt inn i løpet av vinteren og våren 2003, og Flaten hadde en klar agenda for hvordan ting skulle gjøres – Musikken på CDen «Double Bass» er spilt inn på basis av en holdning som prøver å følge magefølelsen mer enn intellektet, sier han. – Den ble spilt inn over tre kvelder i studio uten noe sterke føringer, men i stedet med en «go with the flow» innstilling. Musikken er i alle tilfeller basert på fri-improvisasjoner, og jeg har i løpet av vinteren prøvd å plukke ut de improvisasjonene jeg syne best har klart å «catche» øyeblikket, forklarer Flaten.

Plateselskapet SOFA, som utgir platen, berømmer Flaten og i et presseskriv karakteriserer de han som » en av de mest betydningsfulle musikere blant den unge generasjonen jazz – og improvisasjonsmusikere i Norge i dag.»

Så da er det bare å ta bene fatt til Kongsberg jazzfestival for å få med seg release – konserten torsdag 3 juli.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.