Ingebrigt Håker Flaten Kvintett (Foto: Lisa Chung)

Luggum turnè med Ingebrigt Håker Flaten Kvintett

Torsdag starter Ingebrigt Håker Flaten en turnè med sin nye Chicago-baserte kvintett. Turneen vil vare ut mars og strekker seg fra Volda til Fredrikstad, fra Trondheim til Kristiansand. Fiolinist Ola Kvernberg er den eneste gjenværende fra originalbesetningen som var med på fjorårets plateslipp på Jazzland. Dette er den første turneen det nye bandet gjør, etter noe enkeltkonserter i USA.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Carl Kristian Johansen

Ingebrigt Håker Flaten er to ganger Spellemannpris-vinner med gruppa Atomic. Først i 2004, og nå sist i 2007. Han er et sentralt medlem av en rekke band i inn- og utland, og har spilt sammen med et stort antall internasjonale navn.

Sommeren 2004 ble Flaten tildelt Kongsberg Jazzfestivals store musikkpris. Det var startpunktet for Ingebrigt Håker Flaten Kvintett. Bandet bestod da av Anders Hana, Klaus Holm, Fredrik Rundqvist og Ola Kvernberg.

Besetningsskifte

Etter at bandleder Ingebrigt Håker Flaten flyttet til Chicago, skiftet bandet en del av besetningen. Instrumenteringen er den samme, men med musikere fra rock og elektronisk basert musikk blir lydbildet dratt enda lenger ut mot ytterpunktene enn tidligere.

Den nye gitaristen Jeff Parker har fortid i post-rock flaggskipet Tortoise og Chicago Underground Duo med Rob Mazurek. Saksofonist Dave Rempis har tidligere besøkt Norge i Ken Vandermark 5, og trommeslager Frank Rosaly fra blant annet Boxhead Ensemble.

— Jeg valgte å beholde Ola fordi jeg ønsket å ivareta det soundet som fiolin gir bandet, i tillegg til at jeg selvfølgelig digger måten Ola spiller fiolin på, sa Ingebrigt Håker Flaten til Ballade i fjor.

— Jeg ønsker å skape musikk som oppleves uforutsigbar, og som er i brytningspunktet mellom komponert og fritt materiale, men med klare referanser til både moderne akustisk jazz, fri-improvisert musikk, rock og elektronisk musikk.

Friksjon

Håker Flaten er opptatt av at musikk skal utfordre og begeistre, både gjennom å være sjangerbrytende, åpen og variert.

— Musikken har friksjon, og mitt sterke ønske er at publikum opplever akkurat dette på turneen, en friksjon i form av gjenkjennelige elementer, som groove og melodi, blandet med overraskende og mer utfordrende elementer i form av heftige improvisasjoner, støy og kaos.

— Så lenge publikum går på konsertene uten en pre-produsert forventning om hvordan musikk ”bør” være, og med et ønske om å oppleve musikk i stedet for nødvendigvis å prøve å forstå den, så tror jeg de kan få seg en konsertopplevelse utenom det vanlige.

Dette er turnèdatoene:

*
15.03 Volda, Rokken
*
16.03 Bergen, USF Sardinen
*
17.03 Stavanger, Cementen
*
20.03 Kristiansand, Kick
*
21.03 Arendal Kulturhus
*
22.03 Bø, Grillen
*
23.03 Fredrikstad, St. Croix-Huset
*
24.03 Kongsberg, EnergiMølla
*
26.03 Stockholm, Glen Miller Café
*
28.03 Vadsø, Vårbrudd
*
29.03 Oslo, Belleville
* 30.03 Oppdal kulturhus

Besøk hjemmesiden til Ingebrigt Håker Flaten. Turneen gjennomføres i regi av Rikskonsertene.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev