Ketil Gutvik (stor)

Gitarjazz på Barbeint

Fra onsdag 21. april og hver onsdag framover er gitaristen Ketil Gutvik vertskap for konsertserien «The Guitar in Jazz» på Barbeint i Drammensveien i Oslo. Gjennom våren vil gitarister som Jacob Young, Frode Kjekstad, Staffan Willam-Olsson og Bjørn Klakegg dukke opp med sine respektive band og være med på å sette fokus på gitarens rolle i jazzsammenheng. – Dette er en feiring av instrumentet som gjennom historien har vært allemannseie, men som også har fremkalt noen av de flotteste og kunstnerisk høyverdige øyeblikk jazzen har sett, sier Gutvik.

Kalender

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Av Kyrre Tromm Lindvig

Gutvik har i det siste vært mest profilert med sine prosjekter»Fritt Fall» og «Gutvik ukentlig» på Blå, begge prosjekter som har hatt føttene solid plantet i improvisasjonsmusikken. Hans mangeårige samarbeid med Vidar Johansen i gruppen Presence, hans energiske spill i improvisasjonsensemblet The Quintet, og flere andre grupper og prosjekter har gjort han mest profilert innen avant-garde segmentet i jazzen Men han kom opprinnelig inn i jazzmiljøet i Norge med å spille standardlåter og gamle Nat Cole hits rundt i hovedstaden på starten av nittitallet, og kanskje det er det som nå dukker opp igjen i hans trioprosjekt. Ifølge en pressemelding spiller Ketil Gutvik Trio » dette høyaktuell, moderne, akustisk gitartriojazz», bestående av både standardlåter og Gutviks egne komposisjoner.

Kompet han har med seg består av Mats Eilertsen på kontrabass og Dag Erik Andersen på trommer. Mats Eilertsen er en av de mest benyttede og profesjonelle bassister her i landet og spiller med Kornstad Trio, Tore Brunborg kvartett, Anders Aarum Trio, Jacob Young, m.fl.

Dag Erik Andersen er blant annet kjent fra bandet «Achtung», som spilte på Oslo Jazzfestival i fjor og Andersen/ Hermansen duo.

Men selv om det kommer til å være mange opptredener Ketil Gutvik Trio på Barbeint fremover så rommer konsertserien «The Guitar in Jazz» også mange andre, slik som Frode Kjekstad Trio, Bjørn Klakegg Trio, Jacob Young Trio og Staffan Willam-Olsson Trio, som vil opptre på forskjellige onsdager utover våren.

Første konsert i serien begynner altså onsdag 21.april på Barbeint i Drammensveien 20 i Oslo klokken 22.00. Inngangsbillett koster 50,-

Programmet for resten av våren er:

Onsdag 28. april – Frode Kjekstad Trio
Onsdag 5. mai – Ketil Gutvik Trio
Onsdag 12. mai – Ketil Gutvik Trio
Onsdag 19. mai – Staffan Willam-Olsson
Onsdag 26. mai – Bjørn Klakegg Trio
Onsdag 2. juni – Ketil Gutvik Trio
Onsdag 9. juni – Jacob Young Trio

For mer informasjon om Gutviks gjøren og laden anbefales hans hjemmesider, som du kan finne ved å klikke her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt

Kulturskolelærer pianist/ pianolærer

Lillehammer kulturskole

Ph.d.-stipendiatstilling innen folkemusikk

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev