Hilde Frafjord Johnson

– Er du lei av jazz, er du lei av livet!

Utviklingsminister Hilde Frafjor Johnson åpnet den 39. Kongsberg Jazzfestival onsdag 2 juli med sterke ord. Sentralt i åpningstalen hennes stod jazzens symbolske rolle som analogi på «frihet, likhet og samarbeid», som tydeliggjorde festivalens samarbeid med Amnesty International.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Med lånte ord fra Odd Børretzen sparket ministeren i gang Kongsberg Jazzfestival på ettermiddagen. – Jazz betyr lyst på livet, betonte hun.

Sammen med festivalens styreleder Anne Toril Kasin og generalsekretær i Amnesty Internationals avdeling i Norge, Petter Eide talte hun til de mange hundre fremmøtte i festivalgaten onsdag ettermiddag. – Jazzens innerste vesen symboliserer frihet, glede og samarbeid. Slik sett er årets samarbeid med Amnesty svært passende. Det gir også festivalen et viktig perspektiv utover det musikalske, påpekte Johnson.

Nytt av året er at Kongsberg Jazzfestival i år samarbeider med Amnesty International under slagordet «Mennesker og musikk er best levende». Petter Eide takket i sin tale Kongsberg Jazzfestival for engasjementet og ba alle tilstedeværende om å delta i kampen mot knebling av kunst og mennesker – Jeg vil oppfordre alle deltakere og publikummere om å samle seg om et felles krav. Et krav om at alle kunstnere verden over som sitter innesperret for sin kunst må løslates, sa han med ettertrykk.

Festivalåpningen fikk dessuten starthjelp av 115 svingende barn og ungdom utstyrt med blåser- og rytmeinstrumenter, som siden tirsdag har deltatt på en workshop med norsk-svenske Brass Brothers. I løpet av den korte turen fra Kirketorget til Festivalgata rakk de aspirerende musikantene å mane fram et gløtt i skylaget som har ligget over Kongsberg hele dagen. Og stemningen er på topp på arrangørhold også – Vi håper at årets festival som de alle foregående vil bli regnet som tidenes beste, avslutter styreleder i Kongsberg Jazzfestival, Anne Toril Kasin.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev