FB event (1)

Cloroform på norgesturné

Fredag 14. september legger Cloroform ut på norgesturné i regi av Rikskonsertene. Etter det slipper EMI Norsk soloplata til gruppas tangentmann John Erik Kaada.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Stavangergruppa Cloroform startet som en jazztrio, men har med årene nærmest skapt sin egen sjanger – en fremadskuende fusjon av pop, rock, klubbmusikk og jazz – spilt med en dødsforaktende punkholdning. Fra og med fredag og ut september blir gruppa å finne på landeveien i regi av Rikskonsertene.

– Jeg har gjemt bort jazzplatene mine i et skap, mens de harde japanske støyplatene ligger nederst i platebunken. Popmusikk av typen Destiny’s Child, All Saints og Missy Elliott ligger øverst; både på grunn av de gode låtene og det fantastiske lydbildet, fortalte tangentmann John Erik Kaada til Dagsavisen i sommer.

Da var Cloroform Molde-aktuell med et samarbeid med Harlem Gospel Quartet, men om trioen går i en gospelretning med sitt fjerde album er i øyeblikket usikkert. Sikkert er det i alle fall at den rene jazzen er et tilbakelagt stadium og den utsolgte debutplata «DeconStruction» vil ikke trykkes opp igjen.

Etter debuten i 1998 kjøpte Cloroform, bestående av Kaada, Øyvind Storesund (bass) og Børge Fjordheim (trommer), seg datamaskin – og har ikke sett seg tilbake siden. “All-Scars” fulgte i 1999 før Blås plateselskap bp ga ut “Do The Crawl” i fjor. I år kom remiks-plata “Scrawl”.

Og i oktober gir Kaada ut sitt soloalbum på EMI, og samtidig jobber han også med musikk til dokumentarfilmen “Alias” – om transvestitten Esben Esther Pirelli Benestad, og hjelper Morten Abel med hans kommende album.

— Børge (Fjordheim, Cloroform-trommeslager, journ.anm.) er medprodusent for skiva, mens jeg bare spiller litt og mekker noen greier. Men jeg kan si at det blir nok en bra Abel-plate, han er fortsatt kongen, sa Kaada til Dagsavisen.

Turneen:
14. september: Kristiansand, Vaskeriet
15. september: Stavanger, Folken
19. september: Oslo, John DEE
20. september: Haugesund, Flytten
21. september: Bergen, Hulen
22. september: Voss, Fraktgodsen
23. september: Sogndal, Samfunnet
26. september: Horten, Teateret x2

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.