Lars Andreas Tomter

From Risør With Love

Hett samspill fra Risør Kammermusikkfest 2001, er løftet til Rikskonsertene, når de snart sender ut Lars Anders Tomter, Gunilla Süssman og Martin Fröst på Kammermusikkturné til ti norske byer og tettsteder. Turnéstart er 28. januar i Alta, mens Arendal er det sørligste punktet på reiseruten.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Turneen med den for anledningen spesielt sammensatte trioen har fått navnet «From Risør with Love», og starter 28. januar.

Rikskonsertene fremhever Risør Kammermusikkfest som en perle blant landets kammermusikkfestivaler, og skriver bl.a. følgende i sin presentasjon av det musikalske nivået i den vesle Sørlandsbyen:

«Fremragende musikere fra inn- og utland setter hverandre stevne og spiller sammen i stadig nye konstellasjoner. Noen slike musikermøter framstår som særlige, musikalske lykketreff. Det går frasagn om framføringene, og musikerne fortsetter gjerne å spille sammen etter festivalen. Det er en stor glede for Rikskonsertene å bidra til at tre musikere som slik «fant hverandre» musikalsk på årets festival, kan fortsette å glede sitt publikum over hele landet.»

Om de tre utøverne, som underveis bl.a. skal fremføre Mozarts elskverdige «Kegelstatt-trio» og Schumanns «Märchenerzählungen», samt verker av Max Bruch, György Kurtág og Anders Hillborg. sakser Ballade for anledninger følgende fra Rikskonsertenes hjemmesider:

Lars Anders Tomter, bratsj: Lars Anders Tomter er en av dagens mest fremtredende bratsjister. Han er født på Hamar i 1959 og debuterte på fiolin og bratsj bare 17 år gammel. Senere fulgte kritikerroste konserter med Det Norske Kammerorkester i Europa og USA, og han spiller nå med verdens ledende orkestre og ensembler. Lars Anders Tomter kombinerer sin internasjonale karriere med sitt professorat ved Norges musikkhøgskole i Oslo og er dessuten kunstnerisk leder for Risør Kammermusikkfestival.

Gunilla Süssman, klaver: Gunilla Süssman er det nyeste tilskuddet blant Norges fremragende pianister. To ganger har hun vunnet første pris i Ungdommens Pianomesterskap, og har i løpet av de seneste årene gitt et økende antall konserter. Süssmann er tilknyttet Rikskonsertenes 3-årige lanseringsprogram INTRO-klassisk.

Martin Fröst, klarinett: Klarinettisten Martin Fröst var en av de utenlandske stjernene ved årets festival i Risør. Siden han vant førsteprisen i CIEM-konkurransen i Genève i 1997, har den unge svenske klarinettisten rukket å markere seg ettertrykkelig på den internasjonale musikkscenen med prestisjetunge priser, Grammy-nominerte plateinnspillinger og tallrike opptredener.

«From Risør With Love» skal etter planen besøke følgende steder i januar, februar og mars: Alta Kultursal (28/1), Nøtterøy Kulturhus (29/1), Kulturhuset i Nærøy (30/1), Rådhuset i Arendal (1/2), Terminus Hall i Bergen (3/2), Festsalen i Førdehuset (15/3), Harstad Kulturhus (17/2), Kulturhuset i Sandnes (16/3), Festsalen i Modum Bad (18/3) og Hedmarksmuseets Aula på Hamar (19/3).

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.