Helge Gaarder

Norge i Cannes: Rikskonsertene er til stede

Det er slett ikke bare den rene platebransjen som har løst flybilletter til Franrike denne helgen. Også Rikskonsertene synes et opphold under MIDEM kan være av til dels høy faglig verdi, i følge produsent Helge Gaarder. I tiden fremover skal Rikskonsertene jobbe med både Midnight Choir og Xploding Plastix, som begge opptrer under MIDEM 2002.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Vi drar ned først og fremst for å observere. Det er spesielt spennende i år, ettersom dette er det største samlede, koordinerte poprockfremstøtet gjort av Norge. Det er flere norske artister representert enn noen gang før. Flere av disse er artister vi i Rikskonsertene jobber med, eller har jobbet med, forteller Helge Gaarder i Rikskonsertene til Ballade. – Xploding Plastix har vi turne med på nyåret, og det samme gjelder Midnight Choir. Det er en av de største vi har på nyåret. Andre artister har vi hatt på turne tidligere – slik som Sondre Lerche. Også slik sett er det interessant å følge med på utviklingen.

— Vi vil også følge med musikklivet internasjonalt generelt, og benytter sjansen til å gå på en rekke konferanser. Jeg har vært på MIDEM i flere år. Konferansedelen er rett og slett viktig for å få faglig oppdatering.

Gaarder trekker også frem viktigheten av å treffe folk fra det hjemlige musikklivet.

— Dette blir en gylden sjanse til å treffe en haug nye aktører i norsk musikkliv som vi ikke har truffet før. Vi skal også ha noen rene arbeidsmøter uten at jeg vil være for konkret om det. Det blir nesten for personlig. Jeg kan bare si at det har med ulike folk og prosjekter å gjøre, uten at det egentlig er noen hovedgreie for oss.

Det er derimot seminarene.

— Seminardelen her nede er veldig givende. Forrige gang jeg var i Cannes, ble jeg veldig positivt overrasket over hvor høy faglig tyngde det var på disse. Det var skikkelig bra forelesere og gode faglige opplegg. Her har Bylarm mye å lære.

Ellers vil nok ikke Rikskonsertene – som i tillegg til Gaarder også er representert med konsertsjef Helge Skansen og turné-koordinator Vidar Skeie – ha noen spesielt høy profil under årets MIDEM-arrangement.

— Vi engasjerer oss ikke spesielt i noen felles fremstøt. Vi samarbeider heller ikke med de andre norske deltakerne, utover det som jeg har nevnt her. Norwegian Music Export skjøter mye av musikkeksporten selv, gjør det bra og har bygd opp sine egne kontaktnettverk.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev