Jon Erik Kaada

Kaada går solo

John Erik Kaada fra gruppa Cloroform har skrevet kontrakt med EMI Norsk A/S, og slipper både album og single til høsten. Og 9. mai slipper Cloroform remiksplata «Scrawl» på vinyl med sleppekonsert på Checkpoint Charlie i Stavanger samme kveld.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

John Erik Kaada er første Cloroform-medlem med soloplate, men har tidligere skrevet filmmusikken til «Mongoland» på egen hånd. Sammen med Cloroform har han spilt over 300 konserter og sluppet fire album. Nå kommer den ferskeste Cloroform-utgivelsen, «Scrawl» – med remikser av folk som Helge Sten, Morten Abel, Pål Jackman og Xploding Plastix, på vinyl.

Kontakten mellom Kaada og EMI Norsk A/S ble underskrevet tirsdag 24. april 2001.Markedsansvarlig Gry Zakariassen i EMI er svært fornøyd med at avtalen nå er i boks.

— Jeg har jo bodd i Stavanger tidligere, og har fulgt med John Erik og Cloroform siden starten. Jeg var ned på å booke noen av de første konsertene deres, og har alltid hatt lyst til å gjøre noe mer med dem. Cloroform har jo bygd seg opp ved egen hjelp, men da John Erik nå kom og foreslo et soloprosjekt, var det kort vei til en avgjørelse.

Norskavdelingen til EMI Norsk A/S ble nylig forsterket med Julie Forchammer fra V2, mens Petre-sjef Nils Heldal i sommer overtar direktørstillingen etter Michael Manasse. Og kontraktfestingen av Kaada, sammen med andre satsinger som Tungvann, Corvine, Black Debbath og Odd, er vel et ganske klart signal om at dagens EMI ikke bare går for de umiddelbare storselgerne?

— Det kan du godt si. Vi har bygd opp en helt ny bredde i artiststallen de siste årene, og satser på å være til stede i de fleste genre. Det er jo ikke bare det kommersielle aspektet som teller.

Zakariassen forteller ellers at noe av musikken fra «Mongoland» vil bli å høre på Kaadas kommende soloalbum, som er stipulert til utgivelse i oktober.

— Samtidig blir det nok en hel del nytt stoff. Siden Kaada har kontakter mot filmmusikkmijøet, kan det godt være at vi satser på å gjøre videre fremstøt der, om de rette prosjektene dukker opp.

Cloroform er for tiden mulig å oppleve på scenen følgende steder :

Onsdag 9. mai: Checkpoint Charlie, Stavanger.
Lørdag 12. mai: Blitz, Oslo.
Lørdag 7. juli: Quartfestivalen.
Lørdag 21. juli: Moldejazz m/Harlem Gospel Quartet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.