Beady Belle - Beate S. Lech (Foto: Marte Garmann Johnsen)

Beady Belle varmer Europa for Jamie Cullum

Vokalist Beate S. Lech visste ikke at popjazz-kometen Jamie Cullum hadde et godt øye til Beady Belle – før han plutselig sto backstage etter å ha vært tilhører under bandets Londonkonsert. Nå skal Beady Belle varme opp for Cullum i England, Tyskland og Frankrike. – Vi er mer vant til å spille for 500 mennesker, mens Jamie Cullum fyller konsertsaler med 3-7000 pulikummere hver eneste kveld. Det er flere enn vi kan regne med å møte på en hel turné. Hvis noen liker det de hører, kan dette bety forferdelig mye, sier Lech til Ballade i dag.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Det norske popjazzbandet Beady Belle, som ga ut sin tredje plate, ”Closer” i mars, skal snart spille for titusenvis av europeere.

Jamie Cullum er USAs heteste popjazz-stjerne om dagen, og trekker publikummere i tusentall til store konsertarenaer verden over.

Men før Cullum entrer scenen, får altså Beady Belle muligheten til å vise sin verdi, under totalt 19 konserter med verdensstjernen.

— Den første runden går til England, så drar vi til Tyskland, før vi avslutter med en siste konsert i Paris, forteller vokalist, låtskriver og tekstforfatter Beate S. Lech – som ikke ante at Cullum var ihuga Beady Belle-fan:

— Under releaseturneen vår hadde vi en konsert i London. Etter konserten sto han plutselig backstage sammen med broren sin – Jamie hadde visst alle platene våre, og hadde fulgt med oss helt fra begynnelsen. Så spør han om jeg kunne tenke meg å gjøre noe sammen med ham – noe jeg selvfølgelig syntes var mer enn en god idé…

— Problemet var bare at vi var på vei til Zagreb, og hadde det veldig travelt, så vi fikk ikke tatt det noe videre. Der fløy den sjansen, tenkte jeg. Inntil noen dager senere, da hans agent hadde snakket med min agent, og funnet ut at vi skulle være supportband for Cullum, forteller Lech.

Hun aner ikke hvordan Cullum fikk snusen i Beady Belle – men utelukker ikke at det kan ha noe med at de deler plateselskap. Lech og bandkumpan Marius Reksjø vet godt at den kommende turneen kan bety svært mye for bandet:

— Vi er mer vant til å spille for 500 mennesker, mens Jamie Cullum fyller konsertsaler med 3-7000 pulikummere hver eneste kveld. Det er flere enn vi kan regne med å møte på en hel turné. I tillegg til konsertene skal vi også gjøre promorunder i England, så hvis noen liker det de hører, kan dette bety forferdelig mye. Men hvis ingen liker oss, betyr det jo ingenting.

Lech forteller også at Cullum er interessert i å synge sammen med henne:

— Han sa at han gjerne ville at vi skulle synge noe sammen, men jeg aner ikke hva det skal være. ”Det finner vi ut under soundcheck”, var det han sa til meg. Det er ikke sikkert vi gjør noe sammen under de første konsertene, for jeg kan ikke alle sangene hans enda. Men vi får se hvor spontan jeg greier å være.

Men hvis Cullum er Beady Belle-fan kan dere vel synge en av deres låter?

— Hehehe…kanskje det? Det virker som om Jamie er ganske leken musikalsk, så det er umulig å vite hva han vil finne på, svarer Lech – som bekrefter at bandet har fått trykket opp nok plater til turneen:

— Jada, vi har satt sammen en spesialutgave av ”Closer”, som også har med noen låter fra tidligere utgivelser. Ellers har vi planer om å sette sammen en live-plate, etter veldig mange henvendelser fra fansen. Jeg er ikke så veldig begeistret for liveplater fra andre artister, fordi jeg føler det blir litt for upersonlig for meg hvis jeg ikke har vært tilstede i salen. Men det kan bli spennende å prøve kombinasjonen live og plate, Beady Belle har veldig mye mer energi når vi står på en scene, avslutter Beate S. Lech.

Fullstendig turnéplan og mer informasjon om Beady Belle finnes på denne nettadressen.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev