Bare Egil Band, gammelt bilde

Bare Egil åpner høstens Blårollinger

Blårollingene er tilbake med spennende konserter for barn, og starter opp en ny sesong med ingen ringere enn Bare Egil Band . – Vi kjenner ingen som har mer fantasi, villere historier og et større smil enn Egil, sier folkene bak Blås populære konsertserie for barn og voksne. Her kan du studere hele høstens program.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

En større artikkel om Bare Egil (og hans mange dobbel- og trippelroller) finner du i Dagsavisen i dag. Ballade anbefaler ellers alle musikkinteresserte småbarnsforeldre i Oslo-området om å sjekke ut Blårollinger, som gjennomgående byr på svært god underholdning for barn og foreldre. Her kan du i hvert fall studere hele høstmenyen, som også tilbyr gode jazznavn som Hilde Louise Asbjørnsen, Eldbjørg Raknes og Tore Brunborg.

Her følger hele høstens program for Blårollinger, ført i pennen av arrangørene selv:

Søndag 11.9 Bare Egil Band – Alternative sannheter

Når vi blir med inn i Egils verden treffer vi rare dyr og folk, klær som blir borte på mystisk vis, forelskede muslinger og mye mer. Vi kan love en gøyal konsert både for små og store. Av og med Egil Hegerberg.

Søndag 25.9 Familien PitPot – Nye, spennende naboer

I denne forestillingen møter vi den mannlige delen av Familien PitPot, pappa Gottwald og hans to sønner «Storebror» og «Lillebror». Det er ikke så lenge siden de tre og resten av familien flyttet inn i et digert hus et sted i nærheten. De tenkte derfor å bruke denne konserten til å bli litt bedre kjent med barna som bor her i distriktet.

Ruben Gottwald PitPot er familiens overhode og en fredelig pappa som egentlig liker seg best hjemme på kjøkkenet. Her kan han kan tusle rundt med kaffekoppen og mate småfuglene på fuglebrettet utenfor. Det verste han vet er krangel. Siden disse sønnene hans er så ulike som søsken kan bli, så blir nok disse konsertene kanskje ikke så fredelige som han skulle ønske….

Medvirkende: Espen Stenhammer, trommer, Øivind Borgmoen Lyse, sang, gitar, trekkspill og Helge Hummervoll

Søndag 16.10 DinoSau – Nyklekkede DinoSauer
Dette kommer til å bli en spennende dag på Blå; et pop-jazz-elektronica band som vil fenge de små med sin egne, naivistiske stil. DinoSau tryller fram flotte melodier, og kombinerer dem med kostymer, dinosauer, som er en blandingsrase mellom en sau og en dinosaur og fengende fiskedanser. De er kjent for sitt publikumstekke som når fram til både små barn, ungdommer og gamle rockepatrioter.

Medvirkende: Lena Nymark – vokal, samples og tverrfløyte, Bjørn Thevik, bass, laptop og tangenter; og Stig Rennestraum, vibrafon og trommer

Søndag 23.10 Prinsesse Singaloo og hjelperne hennes – Et ekte jazzeventyr!

Dette er musikerenes egen historie, og det fine med eventyr som du lager selv er at alt kan skje; det kan snø i en ørken i Afrika, eller det kan bo tre elefanter i en fyrstikkeske. Vi møter prinsesse Singaloo på jakt etter fin musikk og ikke minst drømmeprinsen! Hun leter rundt blant palmer i jungelen sammen med de tre hjelperne sine; en rockodille, en jazzulv og en salsasebra. De møter mye rart og finner mye god musikk underveis.

Medvirkende: Morten Michelsen – sax/klarinett, Jørn Øien, tangentinstrumenter, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Hilde Louise Asbjørnsen, sang

Søndag 6.11 Konkylia van Tare og Tusen Tang på eventyr – Livet under vann

Forestillingen handler om Konkylia Van Tare og Tusen Tang. De er bestevenner og elsker å sitte på spillesteinen sin i fjæra og lage de vakreste klanger og den fineste musikk. Konkylia spiller på en vakker konkylie og Tusen Tang på en bassklarinett. Plutselig begynner det å låte veldig rart av instrumentet til Tusen Tang. Tang må dra til instrumentreparatøren. I mellomtiden dukker havets voktere opp. De gir Konkylia et oppdrag, hun må bli med til Havets Bunn for å lære havhestene å svømme før krabbene tar dem. På land kommer Tusen Tang tilbake og finner ikke Konkylia. Tang spiller en trist sang, og Havets voktere dukker opp igjen. De forteller om Konkylia, og gir Tang i oppdrag å samle en melodi fra hvert instrument.

Medvirkende: Trude Eick, musiker og forteller, Mathilde Grooss Viddal, musiker og forteller

Søndag 20.11 Små sanger mest i det blå – Magiske ord, toner og sang!

Farger og det meste av det en kan assosiere med det er den røde tråden for SMÅ SANGER MEST I DET BLÅ -, som for eksempel følelser, lyder, årstider, ting, rom, bilder. Ut av dette lekes det med språk og med lyd, språkbilder og lydbilder, stemme og lyder – inspirert av ulike genre. Med tekster av Torgeir Rebolledo Pedersen, geniale Stian Carstensen og fantastiske Eldbjørg Raknes venter vi oss gnister og stjerner på Blå denne dagen, så kom, barn i alle aldre!

Medvirkende: Eldbjørg Raknes, sang & live sampling, Siri Gjære, sang og Stian Carstensen, akkordeon

Søndag 4.12 JazzFigur: Jazz og figurteater for de aller minste

Jazz og figurteater er ikke så forskjellige kunstformer som man skulle tro. Begge har sitt utgangspunkt i folkelige former, og begge bygger på improvisasjon. Dette er utgangspunktet for jazz-cabareten ”JazzFigur”, hvor veteraner fra norsk jazzmiljø og norsk figurteater samarbeider om å gi publikum i alle aldersgrupper en stor musikk- og teateropplevelse. Forestillingen er spesielt tilrettelagt for de minste.

Forestillingen er delt opp i frittstående episoder. Forskjellige dukker har ulikt temperament og krever forskjellige spilleteknikker. Hver dukke presenterer en liten fortelling og har sitt eget musikalske tonefølge. Noen dukker strever med å mestre det de har satt seg fore – som lille Håkon som lærer seg å sykle. Andre har mer materielle motiver – som trollet på jakt etter gull.

«En proff jazztrio og ditto dokkespiller, dundrende rytmer, ei dansende feit høne og et trehodet troll. Dette er ingredienser som skaper magisk figurteater…» — Avisa Østlendingen, 11.01.05

Medvirkende: Knut Alfsen, dukkespiller, Terje Gewel, bass, Tore Brunborg, saksofon, Espen Rud, trommer

Alle konserter er på Blå, inngang 50,- / medlemmer gratis. Konsertene starter kl 13, dørene åpner 12.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev