Orgelet i Stavanger konserthus (Foto: Kristofer Ryde/Stavanger konserthus)

Påmelding til Nordisk orgelkonkurranse er åpen

Nordens eneste konkurranse for unge orgeltalenter arrangeres under Norsk Orgelfestival i september.

Kalender

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

I september er det klart for den andre utgaven av Nordisk orgelkonkurranse. Konkurransen finner sted i Stavanger, og arrangeres av Norsk Orgelfestival fra 17. til 20. september.

Til den nordiske orgelkonkurransen inviterer festivalen unge orgeltalenter – 33 år og yngre – til å melde seg på. Påmeldingsfristen er 1.april. Premiene rangerer fra 1.-3. premie samt en publikumspris. Påmeldingsfrist er 1. april.

Semifinalen og finalen holdes under Norsk orgelfestival. Juryen gjør en utvelgelse av kandidater til finalerunder basert på innkomne søknader (kvalifiseringsrunde), og kandidatene spiller i St. Petri kirke i Stavanger (semifinale) og Stavanger konserthus (finale).

Juryen består av Marilyn Brattskar, kantor i Holmen kirke i Asker, Olaf Eggestad, førstelektor i musikk ved Universitetet i Stavanger, Ivan Sarajishvili, organist i Stavanger domkirke og Inger-Lise Ulsrud, professor i orgel ved Norges musikkhøgskole og kantor i Uranienborg kirke i Oslo. Det femte jurymedlemmet er per i dag ikke bekreftet.

Landets eldste med sine 30 år
Norsk Orgelfestival ble stiftet i 1990, og er landets eldste og lengstlevende orgelfestival. I år fyller festivalen 30 år, og på programmet står foreløpig Michel Bouvard, organetto-trioen Friman-Ambrosini-Vicens og urfremføring av nytt verk fra Ørjan Matre.

Norsk Orgelfestivals målsetting er å fremme det beste i orgelkulturen, med hensyn til både folkelige, liturgiske og kunstnmusikalske trekk, skriver festivalen på egne hjemmesider. Festivalen skal også synliggjøre kirkemusikkarven som blir forvaltet, og legge til rette for nyskaping. Orgelfestivalen har vært en viktig arena for urframføring av nye verk, blant annet av Nils Henrik Asheim, Bjørn Kruse og Ole Karsten Sundlisæter. Mange kjente internasjonale utøvere har også gjestet Norsk Orgelfestival, som Susan Landale, Olivier Latry, Harald Vogel, Paolo Criellaro og Simon Preston.

For påmelding og mer informasjon om jury, kriterier og retningslinjer, se Nordic Organ Competition 2020.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev