Annbjørg Lien på Telemarkfestivalen

Waltz with Annbjørg Lien

Telemarkfestivalen presenterer verdensartisten og folkemusikeren Annbjørg Lien som årets festivalkomponist. Lien vil fremføre sitt helt nyskrevne verk «Waltz with me» den 20. juli. Det skjer i samarbeid med en internasjonal strykerkvartett.

Kalender

Bestillingsverket har fått tittelen ”Waltz with me”, og ideen er å sette sammen en internasjonal folkemusikalsk strykekvartett, som består av:

Annbjørg Lien, hardingfele og fele
Bruce Molsky, fele og vokal -USA
Christine Hanson, cello – Canada/Skottland
Mikael Marin, bratsj – Sverige

Annbjørg Lien har samarbeidet med disse musikerne i andre sammenhenger, og har nå endelig fått samle disse til å fremføre sin egen musikk.

Hun har også mye til felles med sine medmusikere. Fele- og banjo-ikonet Bruce Molsky fra USA er muligens den mest profilerte amerikanske folkemusikeren i dag, og et forbilde for svært mange unge folkemusikere. Molsky har bl.a. samarbeidet med Solo Cissokho og Ellika Frisell, og er selv en pionér i sin sjanger. Mikael Marin er kanskje mest kjent fra folkemusikktrioen Väsen, men har også mange crossover-samarbeid bak seg. Marin er en musiker som har hentet like mykje inspirasjon fra Schönberg og Beatles som fra svensk folkemusikk. Han ble nasjonal felespiller i Sverige i1983, og ble plukket ut til å spille i et ”verdensorkester” under ledelse av Leonard Bernstein i 1989.

Komposisjonene til Lien vil basere seg på et folkemusikalsk uttrykk, men bli sydd sammen av andre musikalske genrer i tillegg. Arrangementene blir frie basert på denne instrumenteringen. Det blir samtidig et spennende møte mellom fire tradisjoner ; mellom fire sterke artister som har røtter i sin egen tradisjon, men som har hatt mye ”crossover”samarbeid tidligere både i egen tradisjon og i lek med andre musikalske genrer.

Annbjørg Lien ble født i 1971 og vokste opp i Mauseidvåg på Sunnmøre. Hun begynte å spille fele allereie som 6 åring. Spillemåten hennes er unik og dynamisk, og har gjort sitt til at Lien har nådd langt ut med musikken sin. Hun har også medvirket på flere plateproduksjoner for andre artister.

Telemarkfestivalen er en internasjonal folkemusikkfestival som arrangeres hver sommer i Bø, Telemark. Festivalen bestiller årlige komposisjoner av musikere som musikalsk befinner seg i folkemusikksjangeren.

Bestillingsverkene på Telemarkfestivalen er prestisjetunge, noe årets nominasjon til Spelemannsprisen i Åpen klasse vitner om; ”Idjagiedas – In the Hand of the Night” av og med Mari Boine ble urframført på Telemarkfestivalen i 2005. Tidligere har ”Nivelkinn” – bestillingsverk i 2001, med Odd Nordstoga og Øyonn Groven Myhren fått Spellemannpris.

Bestillingsverket er støttet av Norsk Komponistfond.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev