Kristiansand Symfoniorkester med dirigent Nathalie Stutzmann (Foto: Kjartan Bjelland)

Symfonier i 100 i Kristiansand

Kristiansands eget orkester feirer 100 år.

Kalender

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi

30/10/2021 Kl. 14.00

Oslo

Lørdagsopera 30. oktober

30/10/2021 Kl. 15:30

Oslo

I kommende sesong markerer Kristiansand Symfoniorkester (KSO) at det er 100 år siden Kristiansand Byorkester ble stiftet (1919). 100-årsmarkeringa går over i 2020, passende når den første konserten med byorkesteret fant sted i sørlandsbyen 9. februar 1920.

I en pressemelding fra orkesteret står det at et av høydepunktene kommer 29. og 30. april om et år, da nettopp den aller første konserten til Kristiansand Byorkester gjentas.

«Nathalie Stuzmann vil i sin andre sesong som KSOs sjefdirigent dyrke klassiske favoritter som Beethoven og Brahms og i tillegg fremføre verk av det melodiske geniet Franz Schubert, fullblodsromantikeren Peter Tsjaikovskij og Anton Bruckner. Nathalie Stuzmann avslutter sesongen med landsmannen Claude Debussy´s tonedikt «La Mer» i et program med havet som tema,» heter det videre i pressemeldinga fra KSO.

1.gjestedirigent Julian Rachlin gjør tre produksjoner og i to av disse i en dobbeltrolle som både dirigent og solist. Som solist får vi høre ham i noen av de mest populære soloverkene for fiolin. Antonio Vivaldi «De fire årstider», Astor Piazzolla «The four seasons of Buenos Aires» og Peter Tsjajkovskijs fiolinkonsert.

I november markeres jubileet med en urframføring av bestillingsverket «Jordens sang» av Rolf Gupta. Det blir også både helrussisk konsert, og fokus på komponister som virket i USA, for å nevne noe. Programmet deres kan leses her:

 
KSO arrangerer, eller medvirker i, 34 produksjoner i løpet av sesongen 2019/2020, i alt fra abonnementskonserter, festivalopptredener til barnearrangement med mer.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev