Tindra_2

Tindra til India

Folkemusikk trioen Tindra har akkurat avsluttet en skolekonsertturné i Buskerud og gleder seg nå til å prøve ut sitt program for indiske barn.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Vi har i samarbeid med Rikskonsertene gjort om litt på programmet slik at det skal passe bedre for et indisk publikum, sier trioens vokalist Åshild Vetrhus i en pressemelding.

I følge Rikskonsertene øver nå skoler over store deler av India på norsk folkemusikk for å delta i konserten med norske Tindra, som kommer på besøk i løpet av de neste to ukene.

— Under konserten med Tindra opplevde jeg en sterk formidlingsvilje som jeg gjerne vil presentere for mitt nettverk i India, sier Dr. Kirhan Seth, lederen for Spic Macay – Society for Promotion of Indian Classical Music & Culture Amongst Youth.

Rikskonsertenes samarbeider med Spic Macay i India og hittil har de gjennomført 14 turnéproduksjoner som har nådd mer enn 60.000 mennesker i India og Norge.

Spic Macay har som sitt formål å gi barn og unge mennesker tilgang til storheten i den indiske kulturtradisjonen. Noen av Indias største artister (musikk, teater, dans, yoga) står på turnelistene deres som omfatter i overkant av tusen forestillinger i året. Samarbeidet er viktig for Rikskonsertene fordi det fører til fornyet kontakt og kompetansebygging mellom musikkulturer der konserter for barn og ungdom er en viktig bærebjelke.

Trioen med Irene Tillung, Åshild Vetrhus og Jorun Marie Kvernberg har et omfattende reiseprogram foran seg. De skal besøke Hyderabad, Mumbai, Bhopal, Delhi og Chandigarh.

I tillegg til skoler skal trioen også besøke tre colleges. Turnéen varer fra 29. januar til 9. februar.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev