Gjermund Larsen 2007 (Foto:Janne Svit)

Grappas Debutantpris

Mandag kveld ble Grappas Debutantpris delt ut for andre gang. Prisutdelingen fant sted foran et fullsatt Parkteatret i Oslo.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Om årets vinnere sa en enstemmig jury:

«Selv om Grappas Debutantpris ikke er en ren folkemusikkpris har også årets vinner av Grappas Debutantpris sitt utgangspunkt i tradisjonsmusikken. Vinneren er en helstøpt og allsidig instrumentalist med et sterkt og personlig uttrykk. Han som behersker instrumentet sitt svært godt og beveger seg med stor letthet mellom ulike musikalske sjangere. Årets vinner er bare 26 år, men har allerede bred erfaring som musiker i diverse grupper og han har rukket å vinne en rekke priser. Vinneren er kanskje mer kjent som musiker i diverse band enn som solist og komponist. Men det er nettopp som solist og komponist vi ønsker å tildele ham Grappas Debutantpris 2007.

Vinner av Grappas Debutantpris 2007 er: felespiller Gjermund Larsen.

Larsen ble tildelt prisen av jurymedlem Trond-Viggo Torgersen. Vinneren kvitterte med å spille en av sine egne komposisjoner til stor jubel fra publikum.

Gjermund Larsen

Gjermund Larsen f. 1981 er fra Verdal i Nord-Trøndelag. Han er sønn av folkemusikeren Geir Egil Larsen, og ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken i 2002. I 2005 fekk han kongepokalen som beste utøver på fele. Gjermund startet karrieren med spille til dans, konserter og TV – opptredener sammen med familien. Med slåtter frå Innherad, og gjerne etter sitt store idol Hilmar Alexandersen (1903-93) har han sammen med broren Einar Olav utviklet et unikt samspill. Gjermund spiller i gruppa Majorstuen, som mottok Spellemannsprisen for beste folkemusikkutgivelse i 2003 og var nominert i samme klasse i 2007. Han har medvirket i det finsknorske Frigg (band), i Christian Wallumrød sekstett, med Odd Nordstoga og Maj Britt Andersen, og bluesmusikeren Reidar Larsen (2006). Gjermund går på diplomstudier ved Norges Musikkhøyskole.

Grappas Debutantpris

Grappas Debutantpris er en artistpris som skal utdeles med det formål å øke fokus på og kjennskap til uetablerte artister innenfor norsk musikkliv. Prisen skal fremme musikalsk nysatsning. Prisstiftere er Marianne Berg, Helge Westbye, Grappa Musikkforlag AS og Øystein Sunde, Fagerborg studio.

Prisen skal gå til solister og grupper som er under 30 år som tidligere ikke i vesentlig grad har deltatt på cd-utgivelser. Det legges hovedvekt på følgende musikalske genre: folkemusikk, vise, jazz, samtidsmusikk og musikk for barn. Vokalmusikk skal fremføres på norsk.

Prisen honoreres med platekontrakt med CD-utgivelse, lansering og markedsføring av Grappa Musikkforlag AS.

Nominasjonskomiteen bestod i år av Trond-Viggo Torgersen, Linn Andrea Fuglseth, Rolf-Erik Nystrøm og Andreas Risanger Meland.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev