Combonations

COMBONATIONS

21. september starter turnéen «COMBONATIONS», der verdensmusikere vil ta turen til Tromsø, Trondheim, Oslo og Bergen. Konsertene inngår i Norsk Kulturråds tusenårsmarkering.

Kalender

Kammermusikkonsert

27/07/2021 Kl. 19.00

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

I løpet av de siste tiårene er Norge beriket med en rekke musikere med bakgrunn fra Afrika, Asia og Latin-Amerika. Et av tiltakene som er etablert med støtte fra Kulturrådets program Mosaikk er «Samspill», et nettverk- og veiledningssenter for utenlandske musikere i Norge. Samspill inngår som et viktig element i Kulturrådets arbeid for å styrke arenaer og produksjonsmiljøer som formidler denne spennende tilveksten til norsk musikkliv.

Musikeren Javid Afsari Rad har tatt initiativ til og invitert flere av landets fremste musikere med minoritetsbakgrunn til et mestermøte. Produksjonen COMBONATIONS består av ni musikere fra hele landet og inngår i Kulturrådets tusenårsmarkering Attacca-00. Musikerne får her en sjelden anledning til å presentere seg både med sine egne musikalske tradisjoner og i en fascinerende sammensmelting av stilarter, instrumenter og uttrykk. Noen har vært stjerner i sitt hjemland, andre er blitt velkjente artister i det norske musikkmiljøet. Alle er særpregede kunstnere med spesialkunnskaper helt utenom det vanlige.

Javid Afsari Rad spiller selv santour og har med seg Inga Juuso (joik), Solo Cissokho (kora), Jai Shankar (tabla), Zulian Zhang (pipa), Sanjally Jobarteh (kora), Aissa Tobi (vokal, sintir, fiolin, banjo, perkusjon), Benoit Tamba (vokal, perkusjon) og Abdulrahman Surizehi (benju).

I Attacca-00 presenteres prosjekter innen flerkulturelle musikkuttrykk, jazz og musikkdramatikk, foruten satsingen «21 marsjer for det 21. århundre». På nettsidene til Norsk Kulturåd finnes oppdatert informasjon om prosjektene.

Det vil bli konserter følgende steder i landet: Kulturhuset i Tromsø (21. september), Garden Hotell i Trondheim (23. september), Cosmopolite i Oslo (27. september) og Sardinen, Verftet i Bergen (29. september).

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev