Árinn 2008

Árinn i samarbeid med PUNKT

Árinn arrangeres 5. – 6. september i Kristiansand, og vil foregå i samarbeid med festivalen Punkt. Årets program inneholder både seminar og konserter med en rekke profilerte utøvere innenfor norsk tradisjonsmusikk.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Árinn startet i Kristiansand i 2005 som en festival for tradisjonsmusikk. Siden har festivalen blitt lagt om og består nå av årlige arrangement hvor konserter, faglige seminar og kulturpolitiske møter er en del av konseptet. I høst er Árinn tilbake i byen der det hele startet – Kristiansand, og høstens arrangement foregår i samarbeid med Punkt.

— Da vi startet opp i 2005 besto åpningskonserten på Punkt blant annet av tradisjonsmusikerne Kari Røynlid og Vidar Lande. Årets samarbeid er en naturlig videreføring av dette, hvor Árinn-artistene blir presentert for et publikum som vi vet er svært lydhøre både for folkemusikken i dens rene form, og for hybrider som måtte oppstå underveis, sier kunstnerisk leder i Punkt, Erik Honoré

Styreleder i Norsk Folkemusikk- og Danselag Åshild Vetrhus, ser potensialet i årets gjennomføring:

— Det er gledelig at Punkt også gir rom for tradisjonsmusikken på festivalen, og vi er spent på hvordan møtet mellom de to arrangementene blir. Samarbeidet med Punkt er en fin mulighet til å presentere tradisjonsmusikk for et nytt publikum, sier hun i en pressemelding.

Tradisjonsmusikken i fokus

Árinn har som mål å presentere mangfoldet, egenarten og den høye kvaliteten som eksisterer innen tradisjonsmusikken, og årets utøvere er gode eksempler på dette. Årets program består av sentrale norske folkemusikere som Nils Økland, Unni Løvlid, Øyonn Groven Myhren, Vidar Lande, Synnøve S. Bjørset og Åse Teigland – utøvere som evner å uttrykke egenart og er innovative krefter innen genren.

– Årets Árinn-artister er alle profilerte utøvere innen tradisjonsmusikken. Samtidig har de opparbeidet seg et navn i miljø utenfor tradisjonsmusikken i form av ulike samarbeidsprosjekt med musikere fra andre genre. Men på Árinn er det tradisjonsmusikken som skal stå i fokus, sier Vetrhus.

Árinn blir arrangert 5.- 6. september, og vil bli avholdt på Agder Teater og Sørlandet Kunstmuseum.
Det er Norsk folkemusikk- og Danselag som melder dette i dag.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev