Camilla Granlien 2005

15. og 16. september, Bergen: Árinn 2007 markerer NFD 20 år

Programmet klart for Árinn 2007. NFD markerer med dette sine 20 første år med stor fest i Bergen.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Árinn 2007 blir markering av Norsk Folkemusikk- og Danselags 20-års jubileum i 2007, og programmet omfatter nye bestillingsverk av Camilla Granlien og Hallgrim Hansegård, gjenhør med tidligere bestillingsverk, forum for utøvere, kulturpolitisk jubileumsseminar, slipp av Årbok for norsk folkemusikk, og sist men ikke minst intimkonsert med hardingfelespelemannen Øivind Vabø med påfølgende jubileumsfest.

Bestillingsverk

Programmet omfatter to nye bestillingsverk: Folkesangeren Camilla Granlien (bildet) har laget ett nytt soloverk, og danseren Hallgrim Hansegård fremfører en ny sceneforestilling sammen med musikerne Andreas Ljones, Andreas Bratlie og Øyonn Groven Myhren. I tillegg blir det gjenhør med tidligere bestillingsverk til ÁRINN med Per Anders Buen Garnås, Unni Løvlid og Ånon Egeland.

Fagseminar

Det blir Forum for utøvere med tema «Å komponere i dag med inspirasjon fra tradisjonsmusikken» med Morten Eide Pedersen og Ånon Egeland som innledere. Og det blir kulturpolitisk Jubileumsseminar om de kulturpolitiske utfordringene for sektoren i dag, med et panel bestående av kulturforsker Georg Arnestad – som kjenner både folkemusikk- og folkedansområdet generelt og NFD spesielt fra sitt evaluerings- og forskningsarbeid, nyslått redaktør i Spelemannsbladet Knut Åstad Braaten, markedsdirektør i Musikkinformasjonssenteret Hallgeir Isdahl og NFD-leder Åshild Vetrhus.

Årbok

Jubileumsutgaven av Årbok for norsk folkemusikk presenteres, der både tidligere redaktør Tore Skaug og kulturjournalist Idalou Larsen – som har fulgt NFD siden starten – skriver fra sine ståsteder om 20-årsjubilanten.

Fest og dans

Og sist men ikke minst blir det intimkonsert med hardingfelespelemannen Øivind Vabø med påfølgende jubileumsfest.

Det er NFD som melder dette.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev