Bilde fra Women’s International Party, WIP, i 2019 (Foto: Women’s International Party, WIP)

Women’s International Party søker programforslag

Festivalen som vil løfte frem kvinnelige og ikke-binære artister, musikere og komponister er under planlegging. Programkomiteen oppfordrer Ballade-leserne til å sende inn programforslag innen fristen 15. februar.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Hvem har du lyst til å se på scenen 2.-4. september 2021? Women’s International Party – WIP – er i gang med planleggingen av WIP 2021, og du kan bli med på å bestemme programmet.

WIP er en Oslobasert festival som vil løfte frem kvinnelige og ikke-binære artister, musikere og komponister. Musikkbransjen i Norge oppleves fortsatt svært mannsdominert, derfor trenger vi arenaer som kan gi kvinner og ikke-binære personer plass og prioritet, forteller de:
– Vi ønsker oss et mangfold av musikk i alle sjangere, fra alle nasjonaliteter og aldersgrupper.

– Ideen om at kvinner kan være dyktige vokalister og låtskrivere er mange enige om, men når det kommer til kvinnelige instrumentalister er det en helt annen sak. Det er lett å snakke om jenteband, og mange kvinnelige musikere har hørt dette komplimentet: «Du spiller som en mann/ Du spiller med baller…», fortalte styreleder og en av initiativtakerne bak WIP, Marianne Jørgensen, til Ballade sist høst.
– Disse holdningene er som sagt ikke nødvendigvis bevisste, og det er derfor vi trenger å snakke om kjønnsubalanse helt til vi ikke trenger å snakke om det mer, fordi det ikke er et problem. Men ting er i endring, og utviklingen går riktig vei! Vi i WIP-festival ønsker å sette søkelys på dette for å sette fart på utviklingen samtidig som vi ønsker å feire kvinnelige musikere og komponister, understreket hun.

Festivalen oppfordrer leserne til å sende inn en kort bio og link til musikk (ikke lydfil) til wipmusicnorway[alfakrøll]gmail[punkt]com innen 15. februar 2021. Og: Det er lov å forslå seg selv, presiserer de.

Se også nettsidene til festivalen for mer info.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Kulturskolelærer sang

Molde kulturskole

Universitetslektor II i fløyte

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev