Styret i Grenland Jazzforum med styreleder i Norsk jazzforum, Ingrid Brattset Foto: Morten Bjerk/Norsk jazzforum

Grenland Jazzforum er Årets jazzklubb

Prisen ble gitt av Norsk jazzforum fredag kveld.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Grenland Jazzforum i Porsgrunn ble fredag kveld kåret til Årets jazzklubb 2018 av medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum.

Prisen Årets jazzklubb 2018 er på 50 000 kroner og tildeles i anledning den ti dager lange landsdekkende jazzmønstringen Vinterjazz.

Det er Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen Årets jazzklubb til én av organisasjonens medlemsklubber. I vurderingen legges det blant annet vekt på en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementeneog god organisering.

Prisen ble overrakt i forkant Vinterjazz-konserten med Come Shine fredag 2. februar. Konserten er et samarbeid mellom Grenland Jazzforum og Skiensjazzdraget.

I styrets begrunnelse heter det blant annet:
«Grenland Jazzforum ble stiftet i 1992, og har siden vært i kontinuerlig drift. Det gjør dem til Grenlands eldste eksisterende jazzklubb. I 2016 mottok de Porsgrunn kommunes kulturpris. For regionens musikere – og dem finnes det mange av – er Grenland Jazzforum en scene der de føler seg på hjemme, og for publikum en kilde til mange gode, nye og spennende opplevelser. Gjennom prosjektet SMOG bidro Grenland Jazzforum til å styrke Grenlands posisjon på jazzkartet. Også etter at SMOG ble arrangert for siste gang i 2015 har Grenland Jazzforum fortsatt å legge vekt på å være en regional arena for musikere og komponister, og de er sentrale når det gjelder å ivareta rekrutteringen i et område som er hjemsted til mange av våre fremste jazzmusikere.

Klubbens programmering viser bredde både sjanger- og aldersmessig, og de viser kreativitet ved å lage minifestivaler og temakvelder, som for eksempel samarbeid med Grenland Filmklubb, minifestival med plateselskapet Hubro eller møter mellom forfattere og musikere. Og nettopp deres vilje og evne til gode samarbeider gjør at ikke bare får klubben flere ben å stå på, men de bidrar også til økt aktivitet og interesse i hele området. Et svært godt eksempel på det er Jazzfest Skien, et samarbeidsprosjekt mellom Grenland Jazzforum, Skiensjazzdraget, Spriten Kunsthall og Parkjazz, og som virkelig bidro til å feire Grenland som jazzregion høsten 2017.

Grenland Jazzforum er en klubb som viser evne til å tenke nytt, til å synes i miljøet og til å få ting til å skje gjennom godt samarbeid. Dette er med på å utvikle både arrangøren og publikum, og har bidratt til å sette klubben på kartet i regionen, og ikke minst regionen på det norske jazzkartet.»

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev