Fra jazzkonsert med Mike Mainieri og Bendik Hofseth på Cosmopolite Scene 4. mai 2016 (Foto: Tore Sætre / Wikimedia)

Cosmopolite er Årets jazzklubb 2017

Prisen overrekkes under Vinterjazz-konserten med Kroke & Anna Maria Jopek på Cosmopolite lørdag 4. februar.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Cosmopolite er kåret til Årets jazzklubb 2017 av medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum.

Prisen Årets jazzklubb 2017 er på 25 000 kroner.

Styret i Norsk jazzforum velger vinneren, og prisen deles fast ut under Vinterjazz, som går over ti dager over hele landet.

I styrets begrunnelse for årets vinner heter det:
«Cosmopolite har gjennom en årrekke vært en viktig del av Oslos jazzscene, men har også en betydning nasjonalt som en foregangsklubb. Cosmopolites program er alltid preget av mangfold, og klubben presenterer alt fra string-swing og internasjonale world music-artister, til storband og europeiske jazzstjerner med like stor selvfølgelighet. Og når publikum i tillegg møter mann- og kvinnesterke uansett hvilken av stilartene som er representert på scenen, vitner det om god kontakt med sitt publikum. En gruppe svært dyktige ildsjeler og idealister, med Cosmopolites grunnlegger Miloud Guiderk i spissen, har vært avgjørende for klubbens suksess. De har våget å satse, og presenterer musikk av høy kvalitet for et lojalt og lydhørt publikum. I løpet av sine 25 år har klubben måttet flytte flere ganger, uten at det har forringet klubbens vitalitet. Til tross for at dagens beliggenhet på Torshov er et stykke unna Oslo sentrum, og den naturlige ruten for mange musikkinteresserte, har klubben imponerende besøkstall. Cosmopolite er en raus og inkluderende konsertscene som vi vet er høyt verdsatt også av musikerne som spiller der.

Vi mener tiden er overmoden for hedring av Cosmopolite, og synes at tidspunktet er ypperlig, ettersom de feirer 25 år i år. Det er med stor glede Norsk jazzforum tildeler Cosmopolite prisen Årets Jazzklubb 2017

Ingrid Brattset, styreleder i Norsk jazzforum vil overrekke prisen til grunnleggeren av Cosmopolite, Miloud Guiderk, lørdag 4. februar i forkant av Vinterjazz-konserten med Kroke & Anna Maria Jopek.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev