Ragnar Børre Olsen

Disse fikk årets Musikkteaterpriser

Prisene får Årets Forestilling, Årets Musikalartist og Årets Ærespris ble delt ut mandag på Chat Noir i Oslo.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

3. april ble årets Musikkteaterpriser delt ut av Musikkteaterforum på Chat Noir i Oslo.

Prisen for Årets forestilling 2016 gikk til Tenk Om på Det Norske Teatret.

Juryens begrunnelse:
«Forestillingen er moderne og holder et jevnt høyt nivå. Oversettelsens justering til norske forhold fungerer utmerket. Castingen er svært vellykket. Regien er leken og løfter fram skuespillerne som holder et høyt nivå i samtlige disipliner. Koreografien er variert og underholdene. Scenografien har oppfinnsomme og effektive løsninger. Svært gode musikalske arrangementer og et velklingende band løfter forestillingens kvalitet».

Kunstnerisk Team:
Manus: Brian Yorkey og Tom Kitt Omsetjing: Ola E. Bø og Erlend Loe
Arrangør og musikkansvarleg: Simon Revholt
Koreograf: Tomas Adrian Glans
Regissør: Marit Moum Aune
Scenografi: Gjermund Andresen
Kostymedesign: Christina Lovery
Lysdesign: Torkel Skjærven/Morten A. Jorsett
Dramaturg: Ola E. Bø

Musikalartist
Årets Musikalartist 2016 ble Stian Blipp – for rollen som Cosmo Brown i ”Singin´ in the Rain” på Folketeateret.

Juryes begrunnelse:
«Stian Blipp viser seg i ”Singin´ in the Rain” som en fullblods musikalartist. Med en naturlig scenesjarm og en nonchalant munter stil vokser han seg elegant inn i rollen som Cosmo Brown. Tilsynelatende ubesværet behersker han rollens fysiske utfordringer, han synger, danser, stepper – alt med en presis og energisk ”timing«”.

Ærespris
Årets Ærespris deles ut til en person/organisasjon/gruppe som gjennom en årrekke har gjort en særlig innsats innen kunstformen musikkteater. Årets Ærespris ble tildelt Ragnar Olsen

Juryen sier:
«Mottakeren av årets ærespris startet sin kunstneriske karriere i 1967, før de aller fleste som står på musikkteaterscenen i dag var født, – altså 50 år siden.

De aller fleste av oss kjenner til produksjoner som prismottakeren har vært engasjert i, enten ved å ha sett disse på TV, eller i mange forestillinger i årenes løp. Og det er en imponerende rekke musikaler prisvinneren har vært en viktig del av: Sound of Music, Cabaret, Spellemann på taket, Chicago, Les Miserables, Tolvskillingsoperaen, Spring Awakening… med mange flere.

Den første forestillingen han var del av det kunstneriske temaet på, var Berthold Brechts Krittringen i 1977. Etter det har han levert en rekke oversettelser, gjendiktninger og originaltekster, både til ”sitt” teater og til en rekke andre teatre over hele landet. Prismottakeren har også skrevet originale manus til en rekke musikkteaterforestillinger, revyer og kammeroperaer.

Gjennom et langt liv har prisvinneren markert seg som en av våre absolutt beste musikkteateroversettere. Han har både sangerens musikalitet og den språklige musikaliteten som gjør at hans oversettelser ligger godt i publikums øre og sangerens munn. Når han får frihet til å gjendikte skinner hans oversettelser særlig sterkt.

Prisvinneren har en lang karriere som visesanger- og dikter, og vet derved også hva det er å stå på scene. Allikevel så er han for oss en svært verdig representant for alle de bakmenn- og kvinner som aldri står i spotlighten, men som er uunnværlige for å få en forestilling til å gløde og skinne. Heldige Hålogaland teater som har hatt han i sin midte siden 1977, altså 40 år i år!»

«En kveld med og om musikkteaterprisen» er Norsk Musikkteaters store festaften. Arrangementet er åpent for publikum og bransje, og er en synliggjøring av mangfoldet og kompetansen i Norsk Musikkteater.

Juryleder: Cynthia Kai/koreograf. Jurymedlem: Gisle Kverndokk/komponist, Ole A. Thomassen/sanger/pedagog, Borghild Maaland Eberson/kritiker, Ola B. Johannessen/regissør/skuespiller.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.