Øyvind Holen

Øyvind Holen overtar redaktørstolen

Øyvind Holen tar over redaktørstillingen i Ballade, mens Arvid Skancke-Knutsen har permisjon. Holen har bred bakgrunn som pressemann, og var som kultur-og feature-redaktør med å bygge ut de rent norske musikksidene til Osloposten, Folloposten og Bærumsposten. Han har ellers bakgrunn fra Bergens Tidende, Aftenposten, Klassekampen, VG og Dagsavisen.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Øyvind Holen er en 28 år gammel Oslogutt, som opparbeidet seg mye respekt for sin kompromissløse linje for norsk musikk i gratisavisen Osloposten. Osloposten konsentrerte seg utelukkende om norsk musikk, med fokus på det nye, det nyskapende og det smale, både innen pop, rock, techno, hip hop, jazz, klassisk og samtidsmusikk. I tillegg til egen skriving hadde Holen også ansvaret for å bygge opp et anmelderkorps. Han valgte å trekke seg fra stillingen i fjor høst, etter at de nye eierne ønsket å nedprioritere kultursatsingen.

Holen er kjent for å ha en brennende interesse for – og god kunnskap om – norsk musikk, og er spesielt opptatt av å få frem det spennende og nye innen musikken. Han ser klare likheter mellom Ballades innstilling til musikk og det han selv prøvde å få til gjennom Osloposten, og gleder seg nå til å ta fatt på jobben. Det var også ellers en rekke kvalifiserte søkere til stillingen, men Holen ble ansett for å være den som hadde de naturligste forutsetningene for å videreføre Ballades redaksjonelle linje.

Øyvind Holen gikk på jounalisthøyskolen i Volda i 1994 – 96, og har senere bl.a. jobbet som tegneserieanmelder i Bergens Tidende og frilanser for Nye Takter i Dagsavisen. Han har videre hatt vikariater og frilans-oppdrag for bl.a. Natt&Dag, Urban, Klassekampen, Aftenposten Aften og VG. Vikariatet i Ballade vil i første omgang vare frem til påsketider.

Alle henvendelser til Ballade skjer via samme telefonnummer og epost-adresse som før.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.