Eivind Brydøy (foto: MEN)

Om managere og utdanning – et svar til Gramart

– Dersom målet er å få flere managere burde jo GramArt selv også passe på å sende innbydelser til managerne og fremfor alt gi dem en pris på linje med medlemmer. Managere er som kjent ikke medlemmer av GramArt og de fleste av dem har etter mva-reformen i alle fall ikke god råd, skriver Manager i Next To Management, Eivind Brydøy i dette svaret til GramArts Anders Odden. Next To har artister som Kaizers Orchestra, Krøyt, Multicyde og Bjørn Berge i stallen.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Av Eivind Brydøy, Next to Management:

Anders Odden går i Ballade kraftig ut mot manager-standen og mener at vi burde innfunnet oss på kurset som GramArt holdt i høst. Beklageligvis var jeg ikke i Norge da kurset gikk i Oslo. Jeg bifaller tiltaket, men dersom målet er å få flere managere burde jo GramArt selv også passe på å sende innbydelser til managerne og fremfor alt gi dem en pris på linje med medlemmer (kurset var etter det jeg vet mye dyrere for ikke medlemmer av GramArt). Managere er som kjent ikke medlemmer av GramArt og de fleste av dem har etter mva-reformen i alle fall ikke god råd.

International Music Managers Forum (IMMF) har kurs-enheter for managere i London. Problemet med dette kurset er selvsagt av økonomisk art for de fleste, i tillegg må man ofre 5-6 helger i London i løpet av et semester. I England finnes management-utdanning på opptil 5 år, men det er nok en kjensgjerning at de fleste som opptrer innen yrket idag har lært mer av praktisk management enn i klasserom. Derfor er også IMMF opptatt av at utdanningen må være praktisk rettet og kunne gi managerne direkte kunnskaper som de har nytte av fra dag 1.

Det er klart at det er et stort ønske fra mange norske managere å lære mer om sitt eget yrke. Problemene hittil har vært å finne egnede undervisningsopplegg lokalt i Norge, samt kostnadene ved å drive kursene. Vi forsøker nå å søke om midler for å finansiere utdanning, men det har hittil ikke vært så lett da vi er en liten gruppe. Et mulig scenario er et samarbeidsopplegg mellom danske, norske og svenske managere. Dette vil også gi synergieffekter ved at managere får knyttet nettverk over landegrensene. Nettverk er alfa-omega for å komme videre i bransjen, og det skader ikke om dette også kan knyttes til undervisningsopplegget.

Når dette er sagt vil det være en glede for meg å kunne samarbeide med GramArt om kurs for managere og artister for neste høst. Det å bruke Bylarm som arena for kursvirksomhet kan være en god ide for artister, men managere skal da forhåpentligvis løpe rundt så mye som mulig å promovere artistene sine, dermed bør de vel ikke ha for mye tid til overs.

Eivind Brydøy

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev