BAL DESIGN JOBBER bred nøytrale november

Ny og bedre mp3

Nå er den her: Arvtageren til mp3-filen. MP3 Pro vil gi dobbelt så god komprimering og bedre lydkvalitet enn sin forgjenger.

Kalender

Mp3 og Mp3 Pro er utviklet av tyske Fraunhofer Institut Integrierte Schaltungen, og med oppfølgeren har Fraunhofer fått bistand av den franske elektronikkprodusenten Thomson. Det franske selskapet som også står bak MusicMatch, planlegger lansering av flere forskjellige Mp3 Pro-spillere senere i år.

Ettersom komprimeringen på MP3 Pro er dobbelt så god som dagens MP3-standard, kan man selv velge om man vil komprimere i dobbel så god kvalitet som tidligere med samme filstørrelse, eller om man vil komprimere i samme kvalitet som tidligere men med halvparten av størrelsen, skriver VG.

Mp3 Pro-filer kan også spilles på mp3-spillere, men kvaliteten vil bli svært dårlig. Mp3 Pro har lydsignaler i to strømmer, mens vanlig mp3 bare kan gjenkjenne den ene av dem.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.