Kay

– Ikke et rødt øre til NRK!

Skiensmusiker Kay Å. Kittelsen reagerer med illsinne på den annonserte omleggingen av Petre, og kaller den nye stasingen for «et landsdekkende Radio 1, med hjernedød listepop og hjernedøde programledere á la Howard». Han går inn for å nekte å betale NRK-lisens, og kommenterer ironisk om omleggingen: «Dette lover godt for norsk rock og bredden i norsk musikk».

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Kay Å. Kittelsen, musiker, Skien

Kjære musikkelskere.

Det har vært med en enorm motvilje jeg har gått på posten for å betale min NRK lisens. Men etter et visst antall purringer har jeg i forbannelse betalt den allikevel. For jeg har jo kunnet trøste meg med Karate, Roxrevyen og andre radioprogram på P3 som har gitt meg noe av det jeg vil ha – inntil nå.

Men nå er det slutt! Jeg betaler fra i dag av ikke et rødt øre til! Ta TVen, det driter jeg i. Jeg skal også kutte opp ledningen til radioen i 73 biter og spise batteriene. Men radioen skal få stå, som et minne om noe som engang var.

For nå er det nemlig bestemt at P3 skal skifte profil. Skal bli mer «Shakira»… Ja, nemlig. Akkurat det sa Pissen Moslet. Den samme mann som ga Britney terningkast 5… P3 skal nå bli et landsdekkende Radio 1, med hjernedød listepop og hjernedøde programledere a la Howard.

Her hadde vi en radiokanal som inneholdt det meste for både yngre og eldre ungdommer. Og viktigst av alt, den eneste radiokanalen for oss rockere og musikkelskere generelt. Fra 1. september er dette historie. Da har vi enda en radiokanal for de under 13 som enda ikke har gjort opp en egen mening. Dette lover godt for fremtiden! For norsk rock og bredden i norsk musikk. Men det lover ikke godt for Pissen Moslet…

Jeg ber herved alle levere sine NRK-regninger til meg, og jeg skal sørge for at de aldri blir betalt!!

Og skulle noen vite hvor Pissen Moslet skulle oppholde seg, gi meg gjerne et hint. Jeg har nemlig noen litt store radiobatterier jeg gjerne skulle ha kastet.. hardt!

Illsint hilsen Kay Å. Kittelsen

Innlegget er en e-post som ble i går kveld ble sendt ut til en rekke musikere, nettsteder og kulturredaksjoner. Ballade vil for øvrig sterkt anbefale alle parter i denne saken om å holde seg til høflig diskurs, og ikke ty til kasting av hverken batterier, melkespann eller gamle Dagbladet-anmeldelser. Det er da nok ufred i verden som det er.

Synspunkter? Innlegg? Har du en stemme som bør bli hørt i denne saken? Ta kontakt med Ballade!

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.