Stein Andreassen (NRF)

– Helhet og samarbeid må til!

Stein Andreasen i Norsk Rockforbund rykker her ut i forbindelse med Svein Bjørges store innlegg omkring IFPI, FONO og Fiskvik. Han mener at et bredt faglig og politisk samarbeid er av den største betydning for norsk musikkbransje: – Nettopp derfor blir hovedsignalene om kommunikative og inkluderende arbeidsmåter som Svein Bjørge gir i sitt innlegg på Ballade så lysende viktig, sier NRFs leder i denne kommentaren.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Stein Andreasen, Norsk Rockforbund

Hvis det er noe vi i Norsk Rockforbund ønsker å bli oppfattet som, så er det at vi tar til orde for et bredt faglig og politisk samarbeid. Vår arbeidsmetode har vært bortimot naivt inkluderende, og vi har etter mange arrangør-medlemmers mening ikke melt vår egen kake i sterk nok grad. Nok om det; intensjonen er uansett et langsiktig samarbeid på avklarte premisser, for et sterkt felles beste. Svein Bjørge tar i gårdagens Ballade til orde for åpnere dialog og mindre maktkonsentrasjon, og dette er essensielle brikker i fremtiden.

NRF ser konturer av muligheter i den pågående debatten, og vil gjerne være med å backe opp om dette. Vi prøver med våre holdninger å forholde oss til kommunikative prinsipper til beste for musikkbransjen, og har altså ikke noen spesifikke holdninger om IFPI-lederens posisjon, så det skulle være sagt.

Jeg vil bare kort nevne tre helt uhippe prosesser som pågår. Norsk Kulturråd skriver i disse dager en utredning om rock- og populærmusikken, noe som mest sannsynlig ikke vil gi noe mer enn et felles språk å diskutere vår sjanger videre på. Men det er faktisk ikke så lite.

By:Larm, som starter om en uke, har satt opp panel med representanter fra både platebransje, management, artistene og konsertarrangørerne. Her er oppgaven å løfte fram hverandres, og egentlig hele bransjens utfordringer, for deretter å søke felles løsninger på dette. At de viktigste politikerne i Kulturkomitèen på Stortinget skal få svare på bransjens utfordringer på direkten, burde gjøre dette interessant.

Og sist, men ikke minst, en del samarbeidende organisasjoner i musikkbransjen (bl.a. Fono, Gramart, Music Managers Forum, NRF, NorgesNettet, og Musikernes fellesorganisasjon), er kalt inn til et felles møte med statssekretæren i Kulturdepartementet i midten av mars, for å presentere sine felles utfordringer også der. Dette kan vi håpe gir grunnlag for et videre politisk samarbeid. Tre små steg av mange nødvendige i en etter vår oppfatning riktig retning.

Grunnen til at NRF har vært svært delaktig i alle disse løpene, er behovet for en helhetlig rock- og populærmusikk-politikk. Vi trenger en politikk som er forstått og som garantert ikke blir dolket av noen av våre egne. Som styreleder i NRF Kjartan Berge sier det; «Samarbeid, kommunikasjon, saklighet og respekt for hverandre er de viktigste ingrediensene her, og dette er den nye generasjonens ansvar. Vi tror nemlig at det er stor politisk vilje til å iverksette tiltak på feltet vårt, men det må ikke være en politisk risikosport å støtte oss».

Derfor blir hovedsignalene om kommunikative og inkluderende arbeidsmåter som Svein Bjørge gir i sitt innlegg på Ballade i går, så lysende viktig.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.