Winderen er tildelt prisen Golden Nica under Ars Electronica.

Lydkunstneren ble tildelt Golden Nica for albumet “Energy Field” som ble plukket ut blant 717 innsendte bidrag. Albumet ble sluppet på selskapet Touch, som også gir ut artister som Fennesz og Biosphere, i april 2010.

Usynlige lydlandskap
Ballade gjorde et lengre intervju med Winderen i forbindelse med utgivelsen av “Energy Field”. Albumet består av består av opptak fra reiser til landskap med is og vann i områdene omkring Barentshavet, Grønland og Norge.

— Helt siden jeg var liten har jeg vært opptatt av økosystemene under vann. Det er et område vi ikke vet så mye om. Men jeg er også opptatt av lyden av alle landskap som ikke er synlige, som dypt inne i en maurtue, innunder barken på et tre eller, for den del, lyden av en flaggermus, sier Winderen i intervjuet.

Blant tidligere vinneren finner man Peter Gabriel og Jean-Claude Risset, Aphex Twin, Bernard Parmegiani, Carsten Nicolai og Eliane Radigue.

Konkurransen organiseres av Ars Electronica Linz GmbH og ORFs øvre Østerrike Studio i samarbeid med OK Center for Contemporary Art og Brucknerhaus Linz. Prisene deles ut under Ars Electronica festivalen, som i år går av stabelen i månedsskiftet august/september.

Publisert:

Del: