A Greener Festival Award, som kårer hvilke festivaler som er best på bærekraft og miljø har plassert Øyafestivalen i kategorien Outstanding Achievment.

Aurora under Øyafestivalen i 2016, © Aslaug Olette Klausen

Non-profit organisasjonen A Greener Festival har siden 2007 gitt ut årlige priser til festivaler og eventer som jobber aktivt med problemstillinger rundt bærekraft og miljø, med et mål om å gjøre sitt arrangement grønnere.

Prisene er delt opp i fire kategorier, og Øyafestivalen ble sammen med Green Gathering (UK), We Love Green (FR) og Wood Festival (UK) plassert i kategorien Outstanding, som også er den øverste utmerkelsen under utdelingen.

– Prisen betyr at man på en virkelig eksepsjonell og inspirerende måte har redusert utslippene av drivhusgasser, har gode reise-, transport- og avfallshåndteringsprogrammer, beskytter lokalsamfunnet, minimer vannbruk og kommuniserer og forteller om sitt arbeid utad. ØYA har vist seg å være pionerer på dette området og var en av de som fikk den første AGF-prisen for over 10 år siden, sier Claire O’Neill, en av grunnleggerne for A Greener Festíval Awards til festivalens nettside.

Publisert:

Del: