Klasse 6B på Eiganes skole er årets LYDO-vinnere, og skal spille konserter med Stavanger Symfoniorkester. (Foto: Ørjan Richardsen, Woldcam)

Klasse 6B fra Eiganes skole skal spille med Stavanger Symfoniorkester

13. februar står sjetteklassen på scenen i Stavanger konserthus og urfremfører komposisjonen som er bygget opp med legoklosser.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

550 elever fra Stavanger-regionen har den siste tiden jobbet med å komponere et musikkstykke ved hjelp av legoklosser gjennom prosjektet «LYDO – verdens kuleste fysikktime».

18 bidrag ble sendt inn, men det var klasse 6B fra Eiganes Skole som vant, og som med det får den ærefulle oppdraget å opptre sammen med Stavanger Symfoniorkester i Stavanger konserthus.

LYDO arrangeres årlig, og denne gangen var det komposisjon ved hjelp av lego som var oppdraget. Deltakerne har komponert sin egen symfoni gjennom å bruke legoklosser, der hele klassen har måttet samarbeide og bidra med klosser for å sette sammen melodier.

Klasse 6 B komponerer med Lego (Foto: Ørjan Richardsen, Woldcam)

Melodien som vant pekte seg ut med sitt filmatiske og eventyrlige preg, skriver arrangøren i en pressemelding. Det finnes mange likheter mellom musikk og matematikk, og stykket til Eiganes Skole klasse 6B er et prakteksempel, skriver arrangøren videre:

– Klasse 6B på Eiganes skole leverte en tydelig og fleksibel melodi med fin rytmikk og logisk melodiføring som man husker allerede etter en gjennomhøring. Denne melodien danner et fint utgangspunkt for en hel komposisjon, sier Ingvild Rosenberg, prosjektleder for LYDO.

LYDO er et arrangement for barn og unge fra 5. til 10. klasse i Stavanger. Hensikten med LYDO er å stimulere til økt kjennskap og interesse blant unge mennesker for realfag gjennom musikk, eksperimentering og kreativitet.

Stavanger Symfoniorkester og Equinors talentutviklingsprogram «Morgendagens Helter» står bak, som har funnet sted årlig siden 2014.

6B komponerer med lego. (Foto: Ørjan Richardsen, Woldcam)

– Elevene fra klasse 6B på Eiganes skole har lagt ned mye jobb i å kode en helt egen komposisjon. Det viser en enorm læringsvilje som vi kjenner igjen hos andre talenter. Vi har stor tro på at kombinasjonen mellom musikk og matematikk kan bidra til å øke realfagslysten hos flere barn og unge, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor.

6B og Stavanger Symfoniorkester spiller både skoleforestillinger og en familieforestilling. Se faktaboksen på siden for informasjon om konsertene.

Fakta om LYDO 2019:
• Et arrangement for barn og unge fra 5. til 10. klasse i Stavanger, arrangert siden 2014.
• Årets tema er musikk, koding og programmering. 450 elever fra 19 skoleklasser ved 5 skoler deltar i elevoppgave hvor de blir utfordret til å lage sin egen komposisjon ved hjelp av legoklosser.
• Hensikten med arrangementet er å stimulere til økt kjennskap og interesse blant unge mennesker for realfag gjennom musikk, eksperimentering og kreativitet.
• Konferansier er forsker og PHD i kjernefysikk, Sunniva Rose. 
• Skoleforestillinger onsdag 13. februar kl. 09.30 og 11.15, og torsdag 14. februar kl. 09.30 og 11.15.
• Familieforestilling torsdag 14. februar kl 18.00

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this