Andris Poga (Foto: Jean Philippe Raibaud)

Andris Poga ny sjefdirigent i Stavanger Symfoniorkester

– I rollen som sjefdirigent ligger det også en utfordring og en forpliktelse til å utvikle og bringe orkesteret til neste nivå.

Kalender

Krantz // La bohème

01/12/2021 Kl. 19.30

Oslo

Operapub på Røverstaden

01/12/2021 Kl. 19:00

Oslo

Latviske Andris Poga starter som Stavanger Symfoniorkesters (SSO) nye sjefdirigent fra sesongen 2021/22, melder SSO. Poga er i dag sjef for Latvias Nasjonale Symfoniorkester, og en ettertraktet dirigent internasjonalt.

− Å bli utnevnt til sjefdirigent for Stavanger Symfoniorkester innebærer mye mer enn bare tittelen, sier Poga i meldingen.
– I rollen som sjefdirigent ligger det også en utfordring og en forpliktelse til å utvikle og bringe orkesteret til neste nivå. Jeg er svært glad for tilliten, og gleder meg til å ta fatt på reisen sammen med Stavanger Symfoniorkester, sier han.

− Poga er en internasjonalt anerkjent dirigent, og vi har tro på at han kan løfte Stavanger Symfoniorkester til nye kunstneriske høyder,
sier administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester, Morten Warland. – Poga har stor respekt for SSOs historie, og har samtidig visjoner for orkesterets utvikling videre.

Stavanger Symfoniorkester og Andris Poga har signert en treårig avtale fra 1. august 2021. Poga overtar etter Christian Vasquez, som har vært sjefdirigent for SSO siden 2013. Vasquez gjorde sin siste konsert som orkesterets sjefdirigent 7. juni i forrige uke.

Allerede 5. september i år kan publikum oppleve Andris Poga dirigere Stavanger Symfoniorkester, når han skal dirigere orkesteret gjennom Irgens-Jensen, Prokofjev og Tsjajkovskij. I den påfølgende sesongen skal han dirigere orkesteret i fem seriekonserter, inkludert sesongåpning 27. og 28. august 2020.

Om Andris Poga
Andris Poga (f. 29. juni 1980) studerte filosofi og dirigering ved universitetet i Latvia, og fortsatte dirigentstudier i Wien. Han vant førsteprisen i Evgeny-Svetlanov Internasjonale dirigentkonkurranse i 2010, og ble kjent på den internasjonale musikkscenen. Han ble engasjert som assistent for Paavo Järvi i Orchestre de Paris for tre år, og fikk en assistentstilling i Boston Symphony. Høydepunkter i karrieren inkluderer engasjementer med orkestre i Tyskland, Frankrike, Italia og Japan.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this